Читателски сигнал: След сигнал отрязаха опасно дърво в Дупница. Сега съседи се заканват да подадат жалба

04/14/2017 16:00:00
Читателски сигнал: След сигнал отрязаха опасно дърво в Дупница. Сега съседи се заканват да подадат жалба

„Възмутени сме от отрязването на дърво пред блок, в който живеем. Клоните са окастрени така, че от това, което е останало, не може да стане дърво. Освен това всички клони са оставени на тротоара, не са извозени. Просто нямаме думи“, написаха до редакцията ни две семейства от бл-4 на „Старите жилища“ в Дупница, намиращи се до главната улица „Патриарх Евтимий“. Според семейство Овчарови, дървото е отрязано след сигнал изпратен до Общината от техен съсед, че то е опасно. „Ние смятаме, че липата не е опасна. Още повече тя е в нашия имот и трябваше поне някой да ни попита.“, допълват Овчарови. Веднага след Великденските празници те ще подадат жалба в Община Дупница. DupnitsaNova.com ще изпрати сигнала и до местната администрацията.

Сподели



Коментари

Димитър Овчаров - 16/04/17 17:13:19

Няма как да се подаде жалба в общината. Сайта така е направен, че никой да не може да подава жалби. Писах на администратора на сайта, ама на него му е през оная работа. Нали си получава парите? Изобщо какво да пиша? Неграмотност и некадърност!

Димитър Овчаров - 15/04/17 01:49:46

Дървото не беше опасно за никого. Истината е, че един пенсионер, който се чуди по цял ден какво да прави, е решил, че някакъв клон на това дърво е опасен. И подал сигнал в общината. Независимо от това, че точно аз живея на метър от това дърво, и не ми е направило впечатление, да ми навреди, някой малоумник го отряза! Искам всички документи по разрешението на отсичането на дървото! Кой "специалист" прецени че дървото е опасно и трябва да се отреже? Искам имена, документи, на коя дата и кой се е подписал за отрязването на едно дърво с голяма зелена корона. И разрешението от кмета за отрязването. Дървета на 50г не може да се режат току-така. Очаквам обезпечение от общината, която е изпратила някой некадърник да отреже дървото. Не съм специалист по законите, но знам, че ако не се грижа за принадлежащите ми терени на разстояние еди колко си(Те са мои и общината няма отношение към тях), общината може да ме глоби. След като по нотариален акт, те са мои, на какво основание без предупреждение за взимане на съответните мерки, някой праща двама неграмотни да си правят каквото си искат в частна собственост? Много мога да пиша. Похарчих много пари(хиляди), за да живея по някакви по добри представи за природата. За озеленяването на цялата градинка зад всички блокове аз поех разноските. Беше прекопано, валирано и насадено с нова трева. Закупих пръскалки да покриват цялата площ. 15 години поддържах една атракция в центъра на града.Шадраван, който ми костваше най малко 3000лв. И никога, никога никой не ме попита за нищо. Всички се радваха и хората посетили града се снимаха пред шадраван. Единствената благодарност от общината беше, че ми пратиха проверяващи, как така тоя шадраван работи, пък не плащам вода. А иначе няма проблем от всички измислени чешми в общината, водата да се лее безспирно и на никой да не му пука. Както сега режат дървета, така в следващия момент ще режат глави. Без съд, без присъда, това е присъщо на неграмотните хора. А явно в тая община повечето са такива. Кариеристи, които няма начин да постигнат нещо в живота и разчитат на мижавите си заплати без да мислят, за да живуркат.

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар