Успешна благотворителна кампания с подкрепата на ГУМ-Дупница/СНИМКИ

04/21/2017 18:04:00
Успешна благотворителна кампания с подкрепата на ГУМ-Дупница/СНИМКИ

Общо 2 314лв, събраха, само за 2 часа,  детските градини и ясли, включили се във Великденския благотворителен базар, който бе по идея на ГУМ-Дупница и подкрепата на Община Дупница. Директорът Цветанка Вуковска предостави безвъзмездно щандове, където деца, родители и учители имаха възможност да продадат изделия, сувенири, украси и др., направени собственоръчно. Всяко учебно заведение участва със собствено мото и кауза.

Ето и резултатите:

6-та Детска градина -"Деца за цветен живот и жива природа". Събраха 433 лева, с които ще бъдат закупени растителни видове и засадени от децата в двора на детската градина по случай 22 април- Световен ден на Земята.

 Постоянни Детски Ясли „Пролет“- Логото на каузата е „Великденско яйце от златно сърчице“, събрани 300 лв. Ще бъдат закупени нови столчета за да бъде обновена детската занималня.

 ОУ“Хр.Ботев“-с.Крайници-събраните средства от благотворителния базар са 380 лева и ще бъдат използвани за закупуване на ИКТ-продукти за училището в Крайници.

 7-ма детска градина „Калина“ участва с мотото „Калинките на сянка през лятото“ – 363 лв., а със средствата ще бъдат осигурени чадъри за пясъчниците в двора.

. Център за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи“ -"Направи добро на приятел" - 102лв, а  събираните средства ще отидат  за децата от Център за настаняване от семеен тип за изработване на детска занималня на открито в двора на центъра

Център за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/ участва във Великденски благотворителен базар под мотото „Пролетно настроение – великденско вдъхновение“ -51 лв. Събраните средства ще бъдат използвани за подобряване на материално-техническата база.

Детска градина 1 – ДГ „Мечта“ участва под мотото “Играем, учим, пеем и мечтаем". Събраните 349 лв. ще се закупят интерактивни, модерни, дидактични игри.

 Детска градина 9 ДГ“ Слънце“ - „Слънцето да грее с топлите лъчи, дворът в детската градина нека озари“. Сумата- 336 лв. ще бъде разходвана за подобряване състоянието на игровата зона в двора. Интересът към събитието беше много голям, събраните средства са много, имайки предвид, че доста от изделията бяха на символични цени 1, 2 ,5 лева. Най-скъпите изделия стигнаха до 12 лева цена.

Ето какво сподели директора на 6 ДГ –Антонина Кирова за Великденския базар:

-Доволни ли сте от резултата на Великденски базар и достатъчни ли са събраните средства за реализирането на идеята?

- Доволни сме, разбира се, защото всички родители бяха участници в изработването на артикулите и тяхната продажба. Продажбата беше реализирана за два часа. Идеите нямат материално изражение! Сумата не е много значима, но идеята е благородна и възпитателна и за родителите и за децата. Наши възпитаници се включиха импулсивно в продажбите и така ни дадоха нови идеи.

- Подходящо място ли е ГУМ за провеждането на такава инициатива?

- Няма по-подходящо  място за децата и родителите. Там сме спокойни и за малките. Беше създадена организация. Чисто и приветливо е. Възлово място, където много хора влизат и пазаруват с удоволствие.

- Бихте ли одобрили този базар да се превърне в традиция за града ни?

- Този базар и други подобни трябва да бъдат традиция и насърчавани, особено когато зад тях стоят и добри каузи! ГУМ-Дупница е приятно място и за развлечение, и социална комуникация за родителите и децата.

- За колко време се подготвихте с изработването на изделията, които продавахте?

- Изработените артикули отнеха до три или четири дни на родителите и децата, като техни помощници. Благодарим за идеята и подкрепата на ГУМ и Община Дупница.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар