Окръжна прокуратура разпореди проверка на дейността на фирмата, свързана с фалирата Дупнишка популярна каса

05/04/2017 09:59:43
Окръжна прокуратура разпореди проверка на дейността на фирмата, свързана с фалирата Дупнишка популярна каса

Окръжна прокуратура - Кюстендил е разпоредила проверка на дейността на фирма, свързана с фалирата, миналата година, Дупнишка популярна каса. Това става след подадени сигнали, че  оказалата се “пирамидa” финансова структура продължава да извършва дейност и раздава кредити. Шефът на касата е в ареста от октомври миналата година, а жена му, която е набирала жертвите, е пусната под парична гаранция от 30 000 лева. Днес тя продължава да извършва престъпна дейност, както вече писахме. Ивона дава кредити и пак работи като в банка. Действието се развива в офис в Благоевград с лого на пловдивска фирма, която според търговския регистър отдавна е под запор и няколко години не отчита дейност. Същия надпис виждаме и на офис в Дупница. Фирмата не е в списъка на БНБ с лицензираните за даване на кредити.

Според коментари, офисът на Ивона Близнакова извършва елементарни финансови процедури – парични преводи, разплащания по сметки, такси и пр.. Каква е истината, ще се разбере тепърва. 3 месеца е срокът, в който икономическа полиция при РПУ в Дупница трябва да приключи разпоредената проверка по сигналите срещу Близнакова и да решава дали ще има нови обвинения срещу нея, пише kmeta .bg. По случаи има образувана преписка.

 

СподелиКоментари

Пешо ,възмутения от управата и реда в държавата.. - 01/07/18 11:46:48

Очевидно е ,че в България Управлението и правосъдието ..,чрез държавните институции,издържани от народа ..,не работят в негов интерес ,а напротив ..против обществения интерес и справедливост, като същевременно защитава ,покровителства и така поощрява престъпната дейност и без-занонието на измамниници..,престъпници и т.п. сволач...!?

Киката - 17/05/17 16:35:42

Питам....,Защо г-жа Швона Близнакова ,пусната под гаранция за нерагламентирана лихварска дейност.. в продължение на над10 години ..и мамеща клиентите за кредите с нелицензирана фирма -НЕЗАКОННА ДЕЙНОСТ ,продължаваща същата дейност -под гаранция от 30 000лв-няма разследващи органи И прокуратура ,...която да я приберат в ареста ..,за да спрат тая престъпна дейност.., а са я прехвърлили под чадъра на Дупнишката Икономическа полиция ,която след...3 месеца ще трябва да разкрие схемата на ограбване ...!?Само протакане на разследването и бавене на предявяването на обвинението...!?!?!?

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар