ОДМВР – Кюстендил с мерки за безопасност по време на абитуриентските балове в областта

05/10/2017 17:10:34
ОДМВР – Кюстендил с мерки за безопасност по време на абитуриентските балове в областта

ОДМВР – Кюстендил, ще проведе специализирана операция за обезпечаване на обществения ред и  пътната и безопасност по време на предстоящите абитуриентски тържества и масовите прояви, свързани с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Служители на РДПБЗН – Кюстендил, извършват проверки на местата, където ще празнуват абитуриентите. Следи се за осигурени безпрепятствени пътища за евакуация, изправност на противопожарните уреди и състоянието на електроинсталациите,  провеждат инструктаж на персонала за поведение при възникнала критична ситуация и стриктно спазване на правилата за безопасност.

В празничните дни ще бъде засилен контролът на пътното движение с цел предотвратяване на пътни произшествия. Пътните полицаи ще дежурят  на рисковите участъци и в нощните часове след приключване на баловете. За да се избегнат инциденти, е предвидено полицейски автомобили да съпровождат автоколоните на абитуриентите до местата на баловете, колоните ще бъдат видеозаснемани.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар