Недоволни блокират пътя Дупница-Самоков.

05/11/2017 10:32:00
Недоволни блокират пътя Дупница-Самоков.

Недовлни граждани организират протест чрез блокиране на пътя Дупница-Самоков. Те се активизират във фейсбук пространството, като изразяват негодувание срещу абсурдните условия на пътя и жертвите по него.

Ето какво споделят организаторите в интернет пространството, без редакция:

„Всички, които са минавали по този път, и най-вече, и по-често самоковци, знаят в какво състояние е пътя, колко жертви взема, няма мантинели, няма осева линия, тесни платна.Този път е част от републиканската пътна мрежа Е-79.
Пътят Самоков-София, същата работа.Обещаваме и него да блокираме.Искаме АПИ да си върши работата, плащаме винетки и незнайно къде потъват тези пари?!
Ще имаме искания.Ако трябва ще има протести,всяка седмица. Трасетата, Самоков – Дупница, Самоков-София, са доста опасни и могат да се нарекат пътища убийци. Приличат повече на лунен пейзаж, отколкото на пътища, по които ежедневно преминават международни превози.
Ремонтът е изключително важен тъй като при последното направено обследване на настилката на въпросните пътища е установено, че същите не притежават необходимата носимоспособност, има пропаднали насипи и деформирани участъци, а част от съществуващите подпорни стени са разрушени.

Пътят за Дупница е с международно значение, ползва се от тежкотоварни автомобили и е с изключително интензивен трафик. Този път вече е толкова амортизиран, че дава предпоставки за пътнотранспортни произшествия."

Протестиращите са обявили, че блокадата на шосето Дупница-Самоков ще се състои на 20 май от 14.00 ч

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар