Анонимен дарител зарадва абитуриенти от Дома за деца в Дупница

05/15/2017 18:29:12
Анонимен дарител зарадва абитуриенти от Дома за деца в Дупница

Тази година абитуриентите от Дом за деца лишени от родителска грижа „Олга Стоянова” Дупница са трима. Това са Марияна Черешарова-ПГ по транспорт, Васил Панайотов и Петър Текелов от ПГ по облекло и стопанско управление.  Анонимен дарител , който категорично отказа да се споменава името му, закупи обувки за балната им вечер, а дамата получи и официална чанта. На всеки от тях бе осигурена от него и парична сума, за да могат младите хора да се подготвят по-добре за своите балове и да изживеят заедно с останалите си връстници радостта от важното събитие.

На въпрос към дарителя, какво го е накарало да направи дарението на младежите, той отговори:

„Няма нищо по-нормално от това, хора които имат възможност да помагат на хора, които имат нужда от подкрепа и съдбата е била неблагосклонна към тях. Аз имам особена чувствителност към деца без родители и мисля, че всички трябва да имаме специално отношение към тях. Жалко е, че в града ни има много колеги бизнесмени със значително по-големи възможности от мен, но предпочитат да демонстрират висок жизнен стандарт и да впечатляват съгражданите си със скъпи коли и имоти зад граница, а не да отделят средства за важните, според мен, неща в живота. Притеснителен е фактът , че се дават огромни суми от същите тези бизнесмени за предизборни кампании на политически партии и личности, а за децата, които са бъдещето на нацията ни, не се сещат. Но това е въпрос на мироглед и светоусещане. Искам да пожелая на добър час на абитуриентите и да им кажа, че те са едва в началото на своя жизнен път, че тепърва всичко хубаво предстои, и че животът не е черно-бял, има и много цветни петна и добри хора, на които могат да разчитат и се надявам и аз да съм едно от тези цветни петна.”

За поредна година децата от Дом за деца лишени от родителска грижа „Олга Стоянова”, по повод завършването на образователната степен, са поканени на официална вечеря от президента на Република България. Тази година тя ще се състои в хотел „Шератон”- София.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар