„Меридиан” ООД в пълна готовност за почистване в Новогодишната нощ

12/31/2016 09:57:51
„Меридиан” ООД   в пълна готовност за почистване в Новогодишната нощ

В готовност за разчистване е цялата техника за зимно поддържане на фирма „Меридиан” ООД, това коментира нейният управител Илиян Миланов във връзка със снеговалежите, които започнаха и на територията на общината.

„При необходимост и влошаване на зимните условия сме в готовност да изкараме цялата техника, която се състои от  11 броя машини - снегорини - 2 вида с различни гребла,челен товарач, самосвал. В празничната нощ имаме дежурни екипи, така че сме няма място за притеснение”, допълни управителят.

Припомняме, че жълт код за силен вятър и опасност от поледици е обявен в 9 области на страната за 31 декември. Това сочи справка на интернет страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Кодът за потенциално опасно време заради възможността от снегонавяване и поледици е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище и Сливен.

В областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич е в сила и жълт код за опасност от силен вятър. Очаква се да духа Север-северозападен вятър със средна скорост 15-20 м/с и пориви до 22 м/с.

Дежурният експерт от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ )Александър Петков каза, че в момента най-критична е ситуацията в района Айтос-Бургас поради верижна катастрофа. Движението е било ограничено и заради ниската видимост. "Екипите на пътна полиция и пожарната продължава изтеглянето на колите", обяви той. Много от закъсали по пътя Айтос-Бургас са пренощували в бензиностанцията. Очаква се много от тях да останат в колите си или по бензиностанциите още време.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар