Връчиха наградите "Учител на годината 2017" в Дупница

05/24/2017 13:21:00
Връчиха наградите "Учител на годината 2017" в Дупница

Четирима учители бяха удостоени с почетното звание „Учител на година” на тържествена церемония днес 24 май-Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

В категория  “Учител на годината 2017” в детска градина бе отличена Виолета Иванова Гоцева. Тя е родена през 1956г. ,завършила първия випуск на Софийски Университет “Климент Охридски” с филиал Благоевград през 1980г. и притежава втори клас квалификация. Целият си педагогически стаж от 37 години е детска градина “Зора”, гр. Дупница. С любов и отдаденост към деца и родители, тя оставя ярка диря след себе си в сърцата на децата и родителската общественост на гр. Дупница. Много празници, тържества и професионални изяви съпътстват професионалния й път.

В категория “Учител на годината 2017” Категория НАЧАЛНО образование бе наградена Елисавета Емилова Данчева.  Тя е начален учител в Средно училище “Св. Паисий Хилендарски”, град Дупница. Родена в село Цървище, Община Кочериново. Завършила е висше образование, степен магистър. Педагог с 31 годишен професионален опит и с доказани професионални качества и компетенции, участвала в обсъждането на новите учебни планове за начален етап. Участва в училищния проект “Твоят час” – “Забавна математика”, ученици от 4 клас. Под нейно ръководство ученици от СУ “Св. Паисий Хилендарски”, Дупница заемат призови места на проведените математически състезания през годината. Нейната учиничка Моника Димитрова,от 4 клас, заема 1 място на областен кръг на олимпиадата по математика.

Насърчава учениците си да участват в обществения, културния живот и благотворителните инициативи в нашия град. Спомага за повишаване на авторитета на училището.

В категория “Учител на годината 2017” в ОСНОВНОТО образование приза получи Румяна Гиргинова. Родена в град Костенец. Завършила е висше образование в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, степен магистър. Педагог с 38 годишен опит, директор на ОУ “Евлоги Георгиев” от 1996г., учител по история и цивилизация. Носител на почетно отличие “Неофит Рилски” – 2014г. участва в обсъждането на новите учебни програми по история и цивилизация за учебната 2013-2014г. на нормативни актове за учебна 2015-2016 и 2016-2017г.

Под нейно ръководство Александър Савов, ученик в седми клас печели първо място на Национален кръг на олимпиадата по история и цивилизация, проведен в периода 22 април- 23 април 2017г. в град Сливен. Ученици от ОУ “Евлоги Георгиев” заемат 1-во и 4-то място на Областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация през учебна 2016-2017г. Активно участва в обществения и културния живот на града като гражданин, учител и директор.

В категория “Учител на годината 2017” в СРЕДНО образование бе удостоена Цвята Таслакова. Тя е родена в град Дупница, завършва Софийски Университет “Климент Охридски”. В професионална гимназия “Акад. Сергей П. Корольов” работи от 1983 до момента. В работата си като учител показва качества като амбиция, комуникативност, любов към учителството и учениците, постоянство за реализиране на поставените цели. Притежава четвърта квалификационна степен. Професионалзмът на старши учител са доказани чрез плакет и грамота за призови места в Общински и Областни олимпиади по Български език и литература през годините. Участва в XIX Национален литературен конкурс във Варна на тема “Любовта в нас” 2016г. , общински литературен конкурс на тема: “Да се завърнеш в бащината къща” за есе и стихотворение. Активно се включва във всички инициативи в училещен и общоградски мащаб.

Всички награди се връчиха от заместник-кмета по “Хуманитарни дейности” Крум Милев. Официални гости на събитието бяха настоящия председател на ОбС –Дупница – Емил Гущеров и бивште председатели на местния съвет-Явор Тодоров и Михаил Панчев.

В празничната програма  се включиха: Смесен хор “Рилски звуци”, ВГ “Звездици” при ОУ “Неофит Рилски“ с ръководител Елка Иванова, децата от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”,с. Яхиново, ВГ “По-по-най” с ръководител Нели Василева при СУ “Св. Паисий Хилендарски”,  Мажоретен състав при ОУ “Евлоги Георгиев”с ръководител  Лазарина Илиева, талантливата изпалнителка Емилияна Георгиева, с песента “Деспасито”, музикални изпълнения на децата от ОУ “Христо Ботев”, с. Самораново.

 

 

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар