Росен Тимчев поредната "калинка" в управлението. Заемал поста директор на общинската болница в Дупница с фалшива диплома

12/15/2016 19:15:00
Росен Тимчев поредната "калинка" в управлението. Заемал поста директор на общинската болница в Дупница с фалшива диплома

Бившият управител на общинската болница в Дупница, в продължение на девет месеца, е управлявал лечебното заведение с фалшива диплома. Това заяви, днес, на пресконференция Ивайло Константинов-председател на ОбС.

Пред журналисти той обяви, че вчера е получил писмо от Изпълнителна агенция „Медицински одит”, в което го уведомяват, че дипломата на Тимчев за завършена квалификация „Обществено здраве и здравен мениджмът” е фалшива.

Проверката е извършена през лятото, а одиторите са поискали справка от медицинския университет в гр. София. Проверяващите са установили, че дипломата за завършената квалификация е фалшива. Председателят на ОбС Ивайло Константинов ще сезира прокуратурата в Дупница, тъй като ползването на фалшивия документ за вписване на Росен Тимчев като управител в Търговския регистър, е престъпление по смисъла на закона

Константинов обясни, че на два пъти, е правил опит да срещне бившия управител с настоящия за приемо-предавателната дейност на актива на общинското дружество, но Тимчев не се явявал в уговорените дни и часове. На първата среща е присъствал в рамките на 5 минути.

Константинов допълни, че има липса на важни документи от лечебното заведение, установени от новия екип. В тази връзка председателят на Общинския съвет добави, че ще отправи, последно, нотариална покана към Тимчев, за да бъде осъществена среща в четвъртък. Той допълни, че има и сформирана комисия, която да участва в приемо-предавателната процедура, тъй като доктор Миков все още не е вписан в Търговския регистър. В комисията са поканени, за по-голяма прозрачност, представители от опозиционната БСП. В петък, на общинско заседание, комисията за одит ще бъде утвърдена с решение на общинските съветници.

На пресконференцията, днес, Ивайло Константинов потвърди, че заповедта за назначаване на временно изпълняващите длъжността управители на общинската болница доктор Бонев и доц. Недин, подписана от кмета Методи Чимев, е била коригирана, както вече писа и zadupnitsa.com. Чимев на 5 декември, с равни правомощия, назначи за временни управители доц. Недин и доктор Бонев, до вписването на новоизбрания управител д-р Владислав Миков, в Търговския регистър. Д-р Бонев отказа, веднага, назначението си, тъй като той е общински съветник и заеманата длъжност ще доведе до конфликт на интереси. Константинов обясни, че самата заповед на кмета на Дупница е на „ръба на закона”. Председателят на местния парламент предполага, че кмета е подведен, и той няма право да издава заповед за назначаването на временните управители.Основание, обаче, за издаването й, е било указание на Здравната каса. Кметската заповед е съгласувана с юриста на ОбС Милен Попов.

Припомняме, че броени часове след това Чимев коригира заповедта си и в момента длъжността временен управител на болницата заема доц. Недин.

Припомняме, още, че след управлението на Росен Тимчев, за шест месеца, натупаните задължения на общинската болница  възлизат около 500 000 лв. В края на миналата година, когато той встъпи в длъжност, те бяха  83 000 лв. Към момента  са над 1 400 000 лв.

Fb-Button

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар