Стартира IV Национален мотосъбор в Дупница

05/30/2017 12:39:13
Стартира IV Национален мотосъбор в Дупница

На 2 юни Дупница ще събере стотици любители на високите скорости от цялата страна и чужбина. Четвъртият национален мотосъбор се организира от мотоклуб "Неразделни братя", а място на срещата отново е парк "Рила". Тридневният събор ще бъде открит  с водосвет, а след това са предвидени забавни игри и рок концерт с участието на "Fireball"и "Atlantik", съобщи един от организаторите- Димитър Недев.  Голямата награда ще бъде скутер, осигурен от спонсора Valdes Moto“. Демонстрацията на ревящите машини, която по традиция е обиколка в града, ще започне в 12.30 ч. На следващият ден са предвидени стартове на пистата край Сапарева баня.

"През първите две години имаше над 2000 участници, докато миналата година техният брой бе по-малко, като основна причина за това се оказа мястото на разполагане на палатковия лагер, които бе в района зад сцената в парка. Най-вероятно и тази година рокерите ще влизат също от там. Миналото лято много от тях бяха недоволни от това решение на Общината, защото се получиха и немалко инциденти по черния път.Правим всичко възможно за добрата организация, съобразена с поставените ни условия за ползване на парка“, коментираха организаторите. Събраните средства от мотосъбора ще бъдат дарени на деца в нужда.

Като всяка година, след приключване на мотосъбора, рокерите организират сами почистване на парка. Дупнишките „Нерезделни братя“ през годините провеждаха немалко инициативи за облагородяване на градския  парк. Последната им кампания бе почистване на района около „Вангелова чешма“.

IV Национален мотосъбор  се организира със средства на дупнишкия клуб. Тази година входът за трите дни ще струва само 8 лв.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар