Откриват VIII Национален фолклорен фестивал “Рила ни гледа"

06/06/2017 09:31:14
Откриват VIII Национален фолклорен фестивал “Рила ни гледа"

VIII Национален фолклорен фестивал на обработените народни хора “Рила ни гледа"-2017 ще бъде официално открит на 10 юни от 9.30ч. в парк „Рила”. Той ще продължи три дни и се реализира под патронажа на кмета инж. Методи Чимев. Фестивалът е част от голямото семейство на фестивалите на CIOFF-официален партньор на ЮНЕСКО.  Неговата цел е  възраждане интереса към българския фолклор, съхраняване и популяризиране на автентичния български фолклор и стимулиране на неговото развитие в днешни дни, както и  подпомагане на творческите контакти и обогатяване репертоара на фолклорните групи.
На осмото издание, на сцената в парк “Рила”, в Дупница ще мерят умения танцови ансамбли от Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Асеновград, Симитли и мн. др.

Тази година фестивалът ще бъде с конкурсен характер. Право на участие имат: танцови състави, ансамбли и танцови групи, изучаващи народни хора; вокални групи и състави, изпълняващи български народни песни.
Таксата за участие ще бъде 50лева, а постъпилите приходи ще бъдат преведени по сметка на общината.

Програмата на фестивала  ще се допълни с  „Улица на занаятите”, където народните читалища на територията на общината ще демонстрират позабравени традиции като бродиране, плетене, изработка на различни предмети и др.

В последния ден от фестивала е предвидено посещение от участниците на Рилски манастир и Стобските пирамиди.

СподелиКоментари

Възмутен - 06/06/17 11:01:28

Такса за участие....за този концерт..

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар