Борислав Тасков от мястото на блокадата за депото: Няма вече аборигени, господа управляващи! Следващият протест ще бъде гражданско неподчинение, ако трябва ще се лее кръв!

01/02/2017 13:49:00
Борислав Тасков от мястото на блокадата за депото: Няма вече аборигени, господа управляващи! Следващият протест ще бъде гражданско неподчинение, ако трябва ще се лее кръв!

400 души от с. Джерман блокираха Главен път Е79 в знак на протест срещу изграждането на депо за битови отпадъци в тяхното землище. Лидерът на Сдружение „Бъдеще за Джерман” Борислав Тасков, под звуците на патриотични песни, знамена и трансперанти призова събралите се граждани да не се отказват и да отстояват позициите си докрай:

„Протестът за депото е с няколко основни мотива. Първо, няма да допуснем това безумие да се изгради на наш терен, второ, няма да допуснем някакви дребни чиновници, продавачи на дъвки, клечки за зъби и кафенца да определят нашето  бъдеще и бъдещето на нашите деца и трето, искаме оставката на кмета Чимев  и заместника му Крантов, който за мен е главния виновник  6 години да продължава тази агония и безумие.

Общинското ръководство в Дупница управлява в стила на 30-те години на миналия век. Тях не ги интересуват хората, не ги интерсуват нашите опасения, становища и възражения. Тях ги интересува само едно-колко повече комисионни да лапнат от такова строителство. За никой в България не е тайна, че при такива строителства се краде от 20 до 60%. Ние 5 години им прощавахме много неща, че ни лъгаха, че ни манипулираха, но няма да им позволим да ни тровят. Те точно това искат да постигнат със строителството на този боклукчарник на Кюстендилски регион. Тук на този терен, който е  около 60 дка засаден, а другите над 100 дка са превърнати в тераси, готови за овощни лозови насаждения, те искат да направят смрад и отрови срещу нашите домове. Аз няма да квалифицирам какъв безумец трябва да си, за да пожелаеш на хората, които те избират, които ти ръкопляскат,  подобно нещо. Няма такива като тях, които са готови и майка си, и баща си да продадат за два сребърника. За управляващите от ГЕРБ Дупница ние сме едни бюлетинки в урните, които сме им необходими само преди изборите. Кметът Чимев няколко пъти казваше, че и един против депото да има, би се отказал от изграждането му. Питам го шеста година стотици против, десетки възражения, становища, професори, геолози, еколози, той какво прави, вижда или не вижда тези хора, чува или не ги чува.. Така повече не може да се лъже и ние няма да позволим на някои дребни и крадливи чиновници да сътворят подобно безумие. За това сме тук и сме заедно всички ние жителите на селото. От тази трибуна от мое и ваше име искам да им заявя, че това е последния мирен граждански протест, който правим. Следващият ще бъде гражданско неподчинение. Дали ще блокираме магистрала „Струма”, дали ще блокираме кметските кабинети  в Дупница ще решим и ще го направим, защото тези земи, които се стремим да спасим, за тях са умирали по фронтовете нашите бащи и дядовци. Не ни притеснява, че на тези граждански протести ще пукнат две или три глави, нека се разлее и малко кръв и сме готови на това. Вината ще бъде на Чимев и управляващите, хората, които показаха тези години, че са неадекватни, неспособни да вземат едно правилно решение. Тази кръв, която сме готови да дадем ще се върти със седмици и месеци по всички национални и европейски телевизии. Тогава ще попитам Чимев как може да не чуе разума и волята на хората. Когато го избираме, сме добри, а когато лъже и манипулира ни смята за аборигени”, с тези думи председателят на сдружението Борислав Тасков призова хората да се отправят към главен път Е79. Гражданският протест протече спокойно, но  громко звучаха възгласите на протестиращите, искайки оставката на управляващите в Дупница.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар