Полицейска операция по опазване на реколтата в Кюстендилско

06/12/2017 19:37:19
Полицейска операция по опазване на реколтата  в Кюстендилско

Изготвени са планове от ОДМВР, които включват към екипите и 16  служители и дирекция „Жандармерия“на МВР , предвижда се  по време на тазгодишната операция да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция  ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.

В осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. Традиционно общинската власт издава заповед за правилата, при които се наемат работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви. Специализираната охранителна и превантивна операция  ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта – жътва, зеленчуци, гроздето и плодовете.

Партньорството в осъществяването на тази Специализирана полицейска операция  с РДПБЗН и дирекция „Жандармерия“ ще продължи. Осъществени са  контакти и със земеделските производители, които са наели частна охрана, за по-добра координация и взаимодействие.

При анализ на резултатите за отминали години се налага изводът, че посегателствата спрямо селскостопанската продукция са сведени до минимум.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар