С хиляди левове Иванка Терзийска е ощетила общинската счетоводна къща

06/22/2017 10:40:32
С хиляди левове Иванка Терзийска е ощетила общинската счетоводна къща

След едномесечна проверка е готов доклада, относно извършена проверка на счетоводната общинска къща.  Куп нарушения, облаги и шуробаджанащина от 2008 година, когато бе назначена от екскмета Янев до сега при кмета Чимев. Управителят  Иванка Терзийска е работила с втори трудов договор в „Напоителни системи” от 2016 г. Заемала е позиция старши специалист „Контрол и координация” на 4 часов работен ден срещу „скромната” сума  -1186 лв., а в  същото време е получавала заплата и от счетоводната къща в размер 1237лв. Иванка Терзийска е сключвала множество допълнителни граждански договори с различни училища на територията на общината от които е получила личен доход -12 209 лв., с които действия е ощетявала общинското дружество. В него е била назначена, на 4 часов работен ден, нейната снаха срещу месечно възнаграждение  500 лв., която  по това време има и постоянен договор   с „Паркинги и гаражи” срещу сумата от 550 лв. Тогава управител на „Паркинги и гаражи” е била Елена Малчева, която е станала посредник между управителят Терзийска и фирама „Въжаров” ЕООД, като са сключени договори за поддръжка на компютърна техника на счетоводната общинска къща. Георги Въжаров,е в родствени връзки с Малчева, и е получавал възнаграждение -250 лв.  месечно. Още много неизгодни договори в ущърб на дружеството са констатирали одиторите, както и фалшиви документи и фактури.

С това, обаче, зулумите не спират! 129 телефона към счетоводната къща са заплащани от бюджета на дружеството. Това са телефони, ползвани от общински служители, служители в училища и детски градини. В доклада се отбелязва, че през 2012 година е платен концерт с участието на Николина Чакърдъкова на стойност 2000 лв. за празника на Дупница.

За сметка на дружеството са плащани работни срещи в заведения,  екскурзии, изписвани като „обучения”.

Нарушенията възлизат на хиляди левове за период от 2012 до април 2017. Одитът е прекратен предсрочно от ръководството на общината  и документите не са проверени докрай. Докладът ще бъде подаден в прокуратурата.

Припомняме, че Иванка Терзийска сама подаде оставка през май. Това се случи след като в ОбС –Дупница бе входирана докладна записка, с която кмета Методи Чимев поиска отстраняването й с мотива, че тя  упражнява конкурентна на управляваното от нея дружество дейност.

Интересен е факта, защо чак сега, след 2 мандата, е направена проверката и това поредния пример ли е, че общината не си върши работата, не контролира и не следи действията на дружествата си.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар