Мъжки хор “Св. Иван Рилски” на второ място от международен фестивал в Добрич и Албена

07/03/2017 11:56:00
Мъжки хор “Св. Иван Рилски” на второ място от международен фестивал в Добрич и Албена

Отново престижно награда за дупнишките славеи на 14-то издание на Международния хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров" - Община Добрич.  Мъжки хор „Свети Иван Рилски зае второ място като се съревновава с 11 хорови формаций- 9 от Русия и две от България, а концертите се проведоха в Албена и Добрич. Хористите се представиха блестящо с песните:"Къде си вярна, ти любов народна", "Кума, кума"-руска народна песен, "По първи петли" и "Полвецкая пляска".

Фестивалът се организира от Международната фестивална програма „Приятели на България“  и община Добрич под патронажа на кмета Йордан Йорданов.
Една от основните цели на Международната фестивална програма „Приятели на България“ е популяризиране името на Маестро Медникаров като емблематична фигура в историята на българската хорова култура и продължаване летописа на хоровото изкуство в България. В състава на журито тази година бяха включени всички диригенти -  ръководители на хоровите състави, които участват във фестивала.
Галаконцертът и награждаването на участниците  се състоя в Добрич на 2 юли /неделя/  от 16.00 ч. в Концертна зала „Добрич“.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар