Дупнишкият театър играе благотворително за детското отделение в Кюстендил

01/05/2017 11:33:17
Дупнишкият театър играе благотворително за детското отделение в Кюстендил

Комедийната постановка "Аферата в хотел Уестминстер" на ОбДТ „Невена Коканова” Дупница ще бъде играна благотворително  в Кюстендил. Представлението ще бъде на 13 януари по инициатива на народният представител д- р Иван Ибришимов. Набраните средствата от продадените билети, които се продават на стойност 10 лв., ще бъдат дарени на детското отделение на МБАЛ "Д- р Никола Василиев" в Кюстендил.
Кюстендилската публика в ролите ще види актьорите: Виктория Янева, Ивайло Калоянчев, Славчо Пеев, Ивайло Захариев, Мария Миради, Василка Сумева и др.

За постановката: В очите на Управителя на хотела, Джак Бейкър е пияният брат на Джордж и се казва Фред, за пред Рони той е Том – смахнатият брат на Мистър Уили. От своя страна ергенът Джордж първоначално е д-р Ливингстън, но после става Мистър Пиджън – мъж на Айви, която е братовчедка на жената на Рони – Джейн. А пък камериерката от Италия, която не говори английски, но пък е много жизнерадостна, така и не успя да смени чаршафите, за сметка на което я ползваха за булка на Мистър Пиджън. Нещата стават съвсем сложни, когато на сцената излиза и сестра Фостър….

Всичките лъжи са, за да не хванат Министър Ричард Уили, който трябва да е в Камарата на представителите заедно с Премиера Тачър (или иначе казано Маги), в афера с Джейн Уърдингтън – секретарка на  Нийл Кинък от опозицията.

Като прибавиш към всичко това, изтънчения британски хумор на Рей Куни,смехът просто излиза от дъното на дробовете дори на най-критичния театрален зрител. Валентин Балабанов (режисьорът) и актьорите на сцената не добавят почти нищо от себе си върху брилянтната творба, а това за хората на изкуството е много трудно нещо. Всички те се справят просто прекрасно със задачата да оставят текста да завладее сцената и да улиса зрителите.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар