Експертната комисия даде положително становище за предложените терени за изграждане на депо

12/16/2016 21:09:24
Експертната комисия даде положително становище за предложените терени за изграждане на депо


 Становището на експертната комисия за 4-рите терена, предложени за изграждане на депо за битови отпадъци на територията на община Дупница е подписано от всички членове на комисията. От комисията няма такива, които да са се подписали с особено мнение.

 Припомняме, че предлаганите терени са: първият в с. Джерман, който беше сред предложените през 2012 година, в източната промишлена зона, на близо 700 метра от село Самораново и на 1 500 метра от село Ресилово, третият е предложеният от сдружение "Бъдеще за Джерман", находящ се в местността "Злево" и четвъртият терен е на 72 метра от село Пиперево и на 1 500 метра от село Блатино. Всички те са класирани като равностойни.

 В началото на декември ще заседава Върховен административен съд. Напомняме , че Сдружение "Бъдеще за Джреман" обжалва положителния ОВОС за терена в землището на с. Джерман.

 От общината съобщиха , че докладната записка за избор на терен за депо, която трябваше да се гледа утре на сесия, е изтеглена и ще бъде обсъждана на заседание на ОбС на 16 декември.

 До 8 декември,пък, гаражите, попадащи в обхвата на 4- та предложени терена, ще могат да поискат среща за общоселско събрание, чрез кметовете по населени места, на което да получат отговор на всички въпроси, касаещи изграждането на депо.

На председателски съвет председателите на групите ще гласуват, тайно, за един от терените, като ще бъде избран един от тях и ще се предложи за гласуване общинска сесия на 16 декември.
 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар