Община Дупница официално отговори на проблема с изчезналата детска площадка в жк „Бистрица”

01/05/2017 14:18:00
Община Дупница официално отговори на проблема с  изчезналата детска площадка в жк „Бистрица”

Днес от общинският пресцентър получихме официален отговор по повод на материал, в който граждани негодуват срещу изчезнала детска площадка при бл. 2 в жк „Бистица”

Припомняме, че в социалната мрежа гневна публикация от името на родители написа дупничанинът Е.А, потресен от ситуацията, в която не получил отговор на въпроса за отсечените детски катерушки.

Текстът публикуван от Е.А е без редакторска намеса:

„Помните ли ги? Да това Бяха катерушките пред блок2 на жк.Бистрица. Там си играеха и моите, и вашите и много други деца, малки и големи. Е вече няма да е така.След като първо бяха най нагло оградени,въпросните люлки впоследствие отрязани, и предполагам поеха към някой пункт за желязо.На въпросите ни към община Дупница,бе отговорено "мъгливо",че видиш ли собственик на имота е висша чиновничка от община Дупница,в съдружие с влиятелен бизнесмен и бивш зам.кмет,и че няма смисъл да се занимаваме с "тази работа"-цитирам анонимния служител на общината.Безсрамие и наглост до безумие. Дано се задавите с детските сълзи,уважаеми собственици на парчето земя и грозния фургон в него!!! ”

Ето и позицията на Община Дупница, която не остана безмълвен свидетел, след нашата публикация, и  взе отношение по проблема, за да премахне съмненията, че тя има вина за случилото се.

Въпросният парцел е продаден чрез търг през 2002 година на физическо лице - Йорданка Николова срещу сумата от 2100 лева. От тогава, този имот е частен и за всякакви поставени съоръжения вътре отговорност носи собственикът. Община Дупница няма отношение към каквито и да било монтажни и демонтажни дейности, свързани със съоръжения на посоченото място, което е от компетенцията на съответния собственик. Въпросното лице не само, че не е висш служител, но и въобще не работи в Община Дупница, както се посочва в сигнала. Обръщаме внимание на годината на осъществения търг и продажба - 2002 година. Призоваваме, когато се подават сигнали, те да бъдат коректни. Има обществено-известен ред за подаване на сигнали и въпроси, на които по каналния ред се получава и пълна информация.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар