ОУ "Св. Климент Охридски" в Дупница става средно училище

08/09/2017 09:28:43
ОУ "Св. Климент Охридски" в Дупница става средно училище

Със заповед на министъра на образованието ОУ “Св. Климент Охридски”-Дупница е преобразувано в средно, потвърдиха от общинския пресцентър. Първият прием на ученици в горния курс на обучение ще бъде за уччебната 2018-2019 г.

Припомняме, че това поиска на общинско заседание директорът на учебното заведение - Илия Близнаков. Решението бе одобрено от съветниците, с което се даде зелена светлина по отпочване на процедурата.

Преобразуването на учебното заведение цели от I до VII да се извършва обучение с разширена подготовка по спорт и профилирана по спорт за средния курс на обучение.

Обучението ще бъде по няколко олиймпийски спорта-бадминтон, шахмат, таекуондо, тенис на маса, футбол, баскетбол и волейбол. Сред мотивите на Близнаков за преобразуването са добрата спортна база, с която разполага училището, а по-големият бюджет, който ще получи учебното заведение ще даде възможност за финансиране дейността на единствения плувен басейн в града. Намеренията на директора  още са- да привлече правоспособни треньори, което ще доведе допълнително финансиране за спортните клубове в града.

Преобразуването ще привлече допълнителен финансов ресурс в размер на 250 000 лв. при сегашно ниво на финансиране на средното образование, с тенденция сумата да нарасне до 500 000 лв.

Докладната записка бе поткрепена и от спортните клубове в града, чрез внесено писмо в деловодството на общината.

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар