Осъдиха шофьор-вандал, заплашвал полицаи в Дупница с брадва

08/09/2017 10:10:00
Осъдиха шофьор-вандал, заплашвал полицаи в Дупница с брадва

Шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок и забрана да управлява МПС в продължение на девет месеца е наказанието, което П. Йорданов е приел да изтърпи за извършено от него престъпление.

Той се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Дупница за това, че около 14 ч. на 05.08.2017 г. в гр. Дупница, при управление на лек автомобил „Фолксваген-голф“ хвърлял стъклени бутилки по движещите се зад него участници в движението и по пътното платно. Подсъдимият не се подчинил на подаден специален и звуков сигнал от полицейски патрулен автомобил, както и на разпореждания на служителите на реда. Извършеното от него деяние било съпроводено със съпротива срещу орган на властта- полицейски служители, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

При задържането Йорданов замахвал с брадва към тях и посегнал към нож, закачен на колана му, като псувал и отправял нецензурни думи към полицаите и закани „Точно вас търся“.

Четиридесет и осем часа по-късно, разследването на инцидента, проведено под формата на незабавно досъдебно производство, е приключило с одобрено от съда споразумение, което има последиците на влязла в сила присъда.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар