Читателски сигнал: Фабрика за фекалии се излива в река „Бистрица”

08/10/2017 11:00:37
Читателски сигнал: Фабрика за фекалии се излива в река „Бистрица”

Читател ни сигнализира, че количества фекалии се изливат в коритото на река „Бистрица”. Сериозният разлив на отходни субстанции бил от кравеферма, намираща се около казаните в града. По думите на нашия читател,  над 40 крави, на няколко собственици, се отглеждат там, а той лично видял нещо като фиктивна септична яма където „уж” се събирали  фекалиите, а пък после се извозвали. Силно притеснен, той изрази съмнение, че когато ямата се препълни, извозването става директно в коритото на помътнялата река, прекосяваща града. Поради ниското ниво на водата миризмата е изключително силна.

„Миризмите, които се носят от реката са непоносими. Нивото на реката е ниско и всичко това бавно се носи надлъж из целия град.  Как е възможно това в днешно време. Купища са изискванията за кравефермите, включително и за отходните субстанции? Къде са хилядите институции, контролиращи дейността? Що за безотговорно отношение! Ще ви дам още един пример, в иначе казано, „европейското  ни градче”. Човешки фекалии в центъра на Дупница също поема река „Бистрица”. Това се случва на моста над Спортна зала. В началото на улицата първите къщи не са включени в отходната канализация. Директно се виждат огромните мокри локви от фекалии в коритото на реката?”

Сигналът ще бъде подаден от нашия читател към община Дупница, за да бъде извършен оглед на място. Той се надява да получи  отговор, дали ще бъдат сезирани всички институции за проверка на кравефермата, както и какво ще бъде предприето, ако нарушението бъде установено.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар