Кметът Чимев търси по-добро финансиране за цялостна подмяна на канала в жк "Бистрица" и за улиците, попадащи в "Интегриран градски транспорт"

08/14/2017 16:43:20
Кметът Чимев търси по-добро финансиране за цялостна подмяна на канала в жк "Бистрица" и за улиците, попадащи в "Интегриран градски транспорт"

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев бе на среща днес със зам.министъра на МОСВ Николай Кънчев. Два от поводите за срещата е желанието на Община Дупница да осигури финансиране за подмяна изцяло на канала в жк."Бистрица", както и за този по улиците попадащи в "Интегриран градски транспорт". "Входирали сме исканията си за безвъзмездно финансиране на двата проекта през ПУДООС. За жк."Бистрица" сумата е в размер на около 5 млн.лв, а за канала по Интегриран градски транспорт е в размер на около 1,2 млн лева. Запознах г-н Кънчев с необходимостта от въпросното финансиране, за да сме напълно с подменена подземна инфраструктура. Темата има продължение и утре отново сме на среща в София с ПУДООС", обясни инж.Чимев. Именно съществуващият вариант с осигуряване на безвъзмездни пари от държавата за подмяна на канала в най-големия квартал на града бави стартирането на ремонтните дейности, които трябва да започнат с подмяната на водопровода, както и по улица "Жива вода", която попада в обхвата. За подмяната на водопровода, Община Дупница вече осигури безвъзмездно 1 млн.лв и има избран изпълнител. Община Дупница има избран изпълнител и за надземната инфраструктура, като в момента тече срокът за обжалване, ако има такъв от участниците. Ако няма - ще бъде сключен договор.
Окаяните улици "Отец Паисий", "Венелин", "Георги Икономов" , известна като "Бригадирска", "Велико Търново", "Бузлуджа", "Седма Рилска дивизия" и други попадат в обхвата на Интегриран градски транспорт.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар