В началото на септември стартира изпълнението на инфраструктурния проект в жк "Бистрица"

08/18/2017 18:14:00
В началото на септември стартира изпълнението на инфраструктурния проект в жк "Бистрица"

Изтече снощи срокът, в който можеше да се обжалва решението на Община Дупница по избор на изпълнител за инфраструктурния проект на жк."Биситрица". В указания законов срок, такава жалба в Комисията за защита на конкуренцията не бе входирана. "Решението е вече официално в сила. В следващите дни подготвяме договорът, който ще бъде сключен с фирмата-изпълнител. Така че оттук насетне започват само ремонтни дейности", коментира зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.
Припомняме, че стойността на проекта е 5 626 434,83 лева и включва цялостно преасфалтиране на жк."Бистрица", изграждане на пешеходни алеи, кътове за отдих, изкуствена площадка за футбол, волейбол и баскетбол, озеленяване и т.н. Парите са осигурени по проект, който Общината спечели от Оперативна програма "Региони в растеж".
Официалното сключване на договорът ще стане на 4 септември от 10,30 часа в заседателната зала на ОбС-Дупница, а в 11,30 часа ще бъде направена първата копка в района на бившия обувен завод.
Освен надземната инфраструктура, успоредно с работата ще върви и цялостната подмяна на водопровода, за който кметът инж.Методи Чимев договори безвъзмездни 1,2 млн. лв. от МРРБ. В подмяната на водопровода се включват още улиците "Асен Меджидиев" (от ул. "Милин Камък" до "Жива вода"), "Драган Овчаров, "Оструган", "Черни връх", "Милин Камък" и ул. Иван Шишман до "Жива вода". "На тези улици освен подменен водопровод, в договорът е включено и възстановяването на уличната настилка. Апелът ни към гражданите е да проявят разбиране от дискомфорта, който ще им се създаде, но все пак говорим за период от няколко месеца. До края на месец юни 2018 година, ще сме приключили с всички ремонтни дейности и ще имаме напълно нов квартал", заключи Георгиев.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар