100 души скандираха за оставката на кмета на Дупница

08/21/2017 19:05:00
100 души скандираха за оставката на кмета на Дупница

Около 100 души протестиращи се събраха днес пред сградата на общината,  за да  покажат, лице в лице, своето несъгласие и нетърпимост към окаяната инфраструктура на улиците в града и поискаха оставката на кмета на Дупница. Протестиращите носеха плакати с надписи:” Г-н Чимев- ако имате морал, подайте оставка”, „Ние гласувахме за вас, вие ни предадохте”, „Не сме в каменната ера. Искаме асфалтирани улици, а не кратери” и др. Събралото се мнозинство, пред разпънат българския трибагреник, скандираше с думите „Оставка”, „ Елате да се закълнете пред българското знаме, господин кмете!” Имаше организирано полицейско присъствие.

След 10 минутни възгласи, градоначалникът, заедно с ръководството и представители на общинска администрация, слязоха сред хората. Събрали цялото напрежение,  протестиращите продължиха да искат оставка и затрупаха кмета с хиляди въпроси, свързани с инфраструктурата в града, ВиК –безобразията, въпроси, касаещи болницата, детски площадки и мн др. Кметът от своя страна, разговаряйки с хората, се ангажира, след като бъдат обобщени и конкретизирани исканията, да бъдат входирани от един от организаторите на протеста -Васко Драгоманов, за отговори.

На въпрос, зададен към г-н Драгоманов, дали стоят политически партии зад протеста, визирайки „Да, Българя”, той категорично отрече.

Сред протестиращите, пред общината, бе и 78-годишния Васил Петров привърженик на ГЕРБ: Ето какво каза той:

„От основаването на партия ГЕРБ съм привърженик на идеите им. НО г-н Борисов, моля ви елате и си приберете вересиите! Поискайте оставката на кмета. Дупница затъна в мизерия. Улиците са безобразни. 50 години живея на ул.”Райна Княгиня”, от номер 34 до 40 тя представлява река.

Протестиращите изразиха мнение, че разпределението на бюджета, е некомпетентно, че не се обръща внимание на жалби, свързани с лошите условия на живот от разбити и неасфалтирани улици, както и от некомпетентно управление на ВиК, което никога не изпълнява цялостно завършване на разкопаните от тях улици след ремонтни дейности.

„Газим в кал и прахоляк, дупките са огромни навсякъде, на много места в града липсва дори асфалт, само обещания и нищо накрая. Докога ще търпим тази обида, данъци плащаме, но за какво? Разбиха ни се и автомобилите. Настояваме за асфалт в цялата община и то спешно, защото няма да търпим повече. Спряха всички поръчки заради некомпетентност и скандали. Лъжат ни най-безобразно. Други пък се заканиха да заведат дела за изпочупените си автомобили.

Протестиращите упрекнаха кмета и ръководството на общината и за назначаването на Росен Тимчев за управител на общинската болница като техен съпартиец. Те изразиха мнение, че вече осъдения бивш управител, с фалшива диплома, е вкарал в корупционни схеми дружеството и е довел до умишлено,непоносимо,  затъване на лечебното заведение. Протестиращите смятат, че ръцете на дупничани се извиват, тъй като след създалата се ситуация, трябва да плащат кредит за „оздравяване” на болницата.

Васко Драгоманов, пък напомни, че ако не бъдат чути хората, протестите ще продължат с евентуална блокада на Е-79.

Вижте снимки от протеста:

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар