Утре откриват дългоочакваната площадка за скейтборд в Дупница

09/11/2017 12:58:48
Утре откриват дългоочакваната площадка за скейтборд в Дупница

Утре, 12 септември (вторник) ще бъде официално открита скейтборд-площадката в Дупница, изградена в района над Градската градина. Церемонията ще започне с водосвет в 11 часа.
Припомняме, че върху 430,5 квадрата са разположени съоръженията за скейтборд, като паркът е пригоден и за любителите на ролерите. Съоръженията, които са  монтирани са сертифицирани и се произвеждат в най-големия завод за такива в Европа - Естония.  Стойността на обекта е 47 492 лв, а изпълнител е "Азимут Спорт" ООД-София.

Скейт-паркът е с осветление, за да се използва в тъмните часове на деня. Той е с места за отдих, а най-голямата атракция е направата на 20-метров улей, по който скейтъри и любители на ролерите ще могат да влизат в парка.

Припомняме още, че сагата с площадка за скейтборд е от близо три години, след като действащата такава бе премахната при реконструкцията на Спортната зала. От тогава любителити на този спорт в Дупница го практикуват на площада пред фонтаните, около ГУМ и сградата на Общината. Миналата година през септември младежите имаха среща с кмета Методи Чимев и получиха уверение, че ще бъде изградена площадка. а тя вече е факт.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар