Общината въвежда нова такса за нощно паркиране пред бившия Учителски институт

09/25/2017 17:37:19
Общината въвежда нова такса за нощно паркиране пред бившия Учителски институт

Кметът Чимев прави предложение за допълнение и изменение на Наредбата за определянето на местните такси и цени на услугите. В  измененията е включена нова услуга-„нощна такса” за паркиране на общинския паркинг пред бившия Учителски институт. Предложената цена е от 3 лв., но не се упоменава за какъв часови период ще е тя и ще бъде ли охраняван .

За същия паркинг и този на парк „Рила” в Наредбата е заложено и паркирането на превозни средства с максимално допустима маса до и над 2,5 т., както и  на микробуси и автобуси с до 12 пътнически места.

Кметът предлага още и увеличаване таксата за принудително преместване на автомобил до наказателен паркинг от следващата година, когато ще заработи  и репатриращ автомобил за нарушителите. Увеличението е с 10 лв., а цената от 30лв. ще скочи на 40 лв. В мотивите за поскъпването на таксата се посочват данни от направен анализ,  за минал пробен период, които показват, че сумата от 30 лв. не покрива цялостния процес по преместване на автомобилите. В предложението се допълва още, че ако водачът на МПС пристигне на място, преди  преместването на автомобила,  той ще заплати  сумата от 20 лв.

В Наредбата са предвидени и увеличение на таксата за първа и втора възрастова група в детските забавачки. Увеличението е  с 0,30 лв., а таксата на ден става 2.00 лв.

"Целта на изменения и допълнения на Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги  са свързани с реализацията на финансови постъпления за община Дупница, по-добра организация на работата и ясна формулировка на предоставяните услуги" се обосновават от общинска администрация.

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар