В Дупница за първи път Балкански пояс за професионалисти по кикбокс. Доброслав Радев се изправя на ринга срещу европейския шампион Ерик Буза

09/29/2017 14:57:00
В Дупница за първи път Балкански пояс за професионалисти по кикбокс. Доброслав Радев се изправя на ринга срещу  европейския шампион Ерик Буза

17-годишният дупнишки световният вицешампион за юноши по кикбокс за 2016 година Доброслав Радев излиза на ринга срещу европейския шампион  Ерик Буза, от когото загуби в Скопие. Това ще се случи, за пръв път,  в Дупница, на изключително високо ниво- Балкански  пояс за професионалисти.  Боецът от СК „Патриот”, който е част от националния отбор, ще мери сили за „пояс” в зрелищен бой в по-горна  категория -70 кг., съобщи днес на среща, в кабинета на кмета, неговият треньор Кирил Чакъров.

Балканският пояс за професионалисти  по кикбокс  се организира от "Про-Файт" към Българска федерация по кикбокс, Община Дупница и СК „Патриот”. В него участие ще вземат най-добрите състезатели от цяла България в различни категории. Още един боец от града ни ще влезе в битка. Това е Иван Костадинов, който се състезава в категория „мъже” до 75 кг. Той е възпитаник на местната школа, многократен медалист от национални шампионати и вице-световен шампион.

 На 18 ноември от 18.30 ч. Спортна зала-Дупница, ще се превърне в арена за професионални бойци, а присъстващите ще имат възможност да наблюдават 7 зрелищни  мача. Очаква се като официален гост на събитието да присъства Кубрат Пулев.

„Дано залата ни побере, защото очакваме много хора. За първи път тук се прави подобен формат. Работим усилено по организацията на събитието и подготовката на двамата дупнишки състезатели. Благодаря на Федерацията и Община Дупница за подкрепата, която ни оказват непрекъснато. За зрителите сме подготвили атрактивно шоу с много изненади.” , сподели треньорът на СК „Патриот”-Кирил Чакъров.

По време на срещата кметът инж. Методи Чимев подари на Радев икона с лика на светеца Иван Рилски  за високите резултати и среброто, което завоюва на Европейското първенство в Македония през септември. Добри, тогава, имаше тежък жребии и се изправи срещу 17 добри бойци. Преди това той преодоля много силни съперници, но не успя на финала. Една от причините, обаче,  според специалистите е и поведението съдиите.

Като жест на внимание и благодарност,  кикбоксьорът Радев зарадва кмета с шапка на любимия му отбор  „Ливърпул”.

„Чувствам се изключително добре подготвен от моят треньор, в отлична спортна форма и с нетърпение очаквам съперника си Буза. Радвам се, че Балканския пояс за професионалисти по кикбокс ще се проведе в родния ми град.  Ще дам всичко от себе си, за да зарадвам дупничани”, спдели Доброслав Радев за dupnitsanova.com.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар