Читателски сигнал: Дърво падна върху електрически стълб в Дупница

09/29/2017 16:45:00
Читателски сигнал: Дърво падна върху електрически стълб в Дупница

На електронната поща получихме сигнал от наш читател, който ни уведомява, че дърво е паднало върху електрически стълб на ул. „Струга” 8. Стефан Самарджиев твърди, че многократно са подавани сигнали до общината, но резултат към ден днешен няма.

Ето какво ни написа нашия читател, без редакция:

При множество подадени сигнали за опасни дървета никаква реакция от страна на общината. Улицита  е „Струга”  8.  Дървото е паднало върху стълба и всеки момент ще се сгромоли. Съседи са подавали сигнал, аз лично втори път уведомявам, но никаква реакция от служителите на тази институция. Трябва ли да се случи някакъв инцидент за да се предприемат мерки? Също така на улица „Бричи бор” 33 има няколко пъти подадени сигнали за изсъхнали дървета, но отново се сблъскваме с безотговорността и малодушието на управниците ни.”

Явно многократните сигнали, подаени в общинска администрация не трогват никого. Колко време и колко средства биха разходвали от общината, за да се разреши този проблем и в крайна сметка живота на хората ли е по-важен или това да се правим, че няма проблем.

Свързахме се със служител на община Дупница, който ни увери, че експерти вече са били на място и са направили оглед.  Няма опасност от падане на дървото. Поради силния вятър вишката, с която ще бъде отстранен проблема, не може да бъде стабилизирана. Сужителят ни уведоми, че от понеделник ще бъдат предприети действия по обезопасяване, като допълнително ще бъдат отстранени и други сухи храсти и дървета там.

 

 

СподелиКоментари

Мария - 29/09/17 16:58:15

И аз подадох сигнал ни нищо!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар