Смочево потъна в преспи над 2 м. Има починали не могат да бъдат погребани

01/07/2017 21:07:00
Смочево потъна в преспи над 2 м. Има починали не могат да бъдат погребани

Бедствено е положението в с. Смочево, община Рила. Преспи по 2 м са затрупали улиците на селото. То е било без ток цяла нощ в четвъртък срещу петък. Вчера повредата е отстранена. Сутринта микробусът, който зарежда местния магазин с хляб, не успял да стигне до селото заради преспи на пътя и се върнал обратно, пише stuma.bg
Собственикът на автосервиз в Благоевград Ивайло Димитров разбрал от баба си, която живее в селото, за бедственото положение. Бизнесменът купил хляб за всички нуждаещи се и го закарал с високопроходим джип, за да не гладуват.
В селото има двама починали, които не може да бъдат погребани, тъй като пътят до гробищата е непроходим. На 74 г. е починал клисарят на черквата. Двамата му синове са на гурбет в Италия.
 Кметът на община Рила Георги Кабзималски заяви: "Смочево наистина е под снежен похлупак. Не можем да пробием пътя към селото. От Областно пътно управление почистваха само едното платно за Рилския манастир. Работещите в храма отидоха на работа с джипове".
В съседната община Кочериново критичното положение е овладяно едва следобед. Голяма част от селата в общината бяха без ток през цялата нощ в четвъртък срещу петък. С багер е пробита двуметрова пъртина на пътя, за да може линейка да закара болен на хемодиализа.
Вчера се образува колона от автомобили по гл. път Е-79 край с. Усойка, община Бобошево. По пътя имаше преспи, които затрудниха движението. Няколко автомобила аварираха в снега и затвориха движението за два часа. Колоната стигна около километър от двете страни. Шофьори с лопати ринеха снега, за да потеглят с автомобилите.
От ОДМВР съобщиха, че има много снегонавявания на пътя и движението е отклонено по АМ "Струма".

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар