Водомер във всяко домакинство в Рила

10/24/2017 09:33:01
Водомер във всяко домакинство в Рила

Водомери се поставят на всяко домакинство или ползвател в Рила като мярка срещу разхищението на вода. То предизвика въвеждане на сух режим и протести в съседната община Кочериново.

Режимът на водата вече е е отпаднал, каза зам.-кметът на Рила Лазар Чавков.

В разгара на епичните протести жители на Кочериново и близките села обвиняваха опаротара Кюстендилска вода в липса на контрол по потребелението на питейна вода в Рила.

В Кочериново над 90% от домакинствата са без водомер. От оператора обаче стартираха масирана кампания по монтиране на водомери през септември. Доскоро в Рила начислявали месечните суми за вода по 5 кубика на член от семейството или в домакинството при цена малко над 1,40 лева за кубик. При водомерите месечните суми за плащане скочили чувствително, каза зам.-кметът Чавков.

От управата на Рила излязоха с принципно становище предложение общинските съвети на Рила и Кочериново да имат съвместно засадение в близко време за решаване на проблемите с водоподаването.

Двете общини са на един водопровод, по който се подават по минимум 180 литра в секунда от язовир "Калин". Лятото водата не достига заради безконтролното й ползване за поливане, течове по износената ВиК мрежа и др./Източник:kmeta.bg

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар