ОбС удължи договора на доц. Недин с 90 дни като временно изпълняващ длъжността -управител

10/27/2017 14:57:00
ОбС удължи договора на доц. Недин с 90 дни като временно изпълняващ длъжността -управител

ОбС- Дупница, на редовно заседание днес, удължи договора на доц. Недин с 90 дни като временно изпълняващ длъжността управител на общинската болница. Поводът бе докладна записка, с която съветниците трябваше да насрочат нова процедура за избор на управител, тъй като за пореден път, претендентите за поста получиха на концепциите си за 3 годишно управление оценки под необходимия минимум 4.50. Съветникът от ГЕРБ- Йордан Йорданов, предложи допълнение към докладната-изборът на членове на оценителната комисия, да бъде гласуван на следващо заседание, а причина за това се оказа, че процедурата-конкурс,  е насрочен за средата на януари месец 2018 г. Така съветниците удължиха с 90 дни договора на доцент Недин като временно изпълняващ длъжността, въпреки че бяха извадни данни за утежняване състоянието на болницата от много извънреден труд, като за пример бе посочен  самият Недин, който имал над 160 часа за месец.

На заседанието председателят на ОбС- Емил Гущеров, прочете декларация от персонала на общинската болница, в която те заявяват пълната си подкрепа към сегашното ръководство и се обявяват против закриването на болницата. Гущеров подчерта, че за последните 3 години такива декларации са вхдирани към всеки нов управител . Той сподели, че след проведена среща вчера, работещите са в страх от нейното закриване. Другата седмица съветници ще проведат среща-разговор с персонала, за да бъдат успокоени, че амбицията, на принципала ОбС, е да оздрави общинката болница.

По повод на това, че за трети път комисията не избира управител на общинското дружество, Емил Гущеров, прочете и извадки от концепциите на кандидатите за управители на лечебното заведение, като акцентира върху несериозността на текста и правописните грешки в тях.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар