Утвърди доктор Владислав Миков за управител на общинската болница на заседание

12/18/2016 13:20:59
Утвърди доктор Владислав Миков за управител на общинската болница на заседание

С 31 един гласа ЗА и 1 въздържал се, днес, ОбС Дупница утвърди доктор Владислав Миков за управител на общинската болница.

Припоняме, че Комисията по избор класира гинеколога д-р Миков на първо място, след него се класира доц. д-р Димитър Недин. Кандидатите за поста бяха само двама. Комисията, която проведе процедурата, бе 5-членна – председател Андрей Марков, секретар е Йонко Гергов, членове д-р Пламен Цеков, д-р Виолета Бельовска и представител на РЗИ. Средната оценка на д-р Миков бе 5,25, а на доц.д-р Недин получи 4,75.

След конкурсната процедура на официалната страница на общинската болница "Св.Иван Рилски" се появи остра декларация срещу претендента за управител д-р Владислав Миков. В нея се заплашваше, че ще последват колективни оставки, ако д-р Миков получи вот на доверие от местния парламент. Декларацията е подписана от "служители на МБАЛ "Св.Иван Рилски", без да се посочва нито едно име.

В отговор на притесненията, които бяха заложени в Декларацията, Миков на днешната сесия разясни три годишната си програма за управление, като изтъкна, че мерките, които залага в нея, за три годишно управление, са същите тези 15 мерки,които и общински съвет, единодушно, гласува за оздравяване на лечебното заведение. Те бяха 30% съкращаване на немедицинския персонал, сливане на двата блока на общинската болница. Намеренията на новоизбрания управител са да разшири естеството на работа в болничното заведение. Той увери, че нивата на компетентност на отделенията ще бъдат запазени, и че няма да се закриват отделения, но е възможно да се направи преструктуриране на някои от тях, но след обстойно направен анализ. Миков ще изготви погасителен план с кредиторите на болницата. Той подчерта, че е спешна и подмяната на остарялата апаратура със съвременна, за да може лечебното заведение да заработи конкурентно и адекватно.

Д-р Миков ще поеме ръководството на общинската болница със задължения приблизително над 1 400 000лв. Само за половин година натрупаните задължения от бившия управител Росен Тимчев възлизат на 500 000 лв. В края на миналата година, когато той встъпи в длъжност, задълженията на болницата бяха в размер на 930 000 лв.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар