Московски разпореди незабавна проверка на "Юнион Ивкони"

10/31/2017 16:38:57
Московски разпореди незабавна проверка на "Юнион Ивкони"

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на транспортната фирма "Юнион Ивкони". Повод за спешните действия е снощният пътен инцидент с автобус на компанията, който се преобърна в канавка на магистрала "Тракия", съобщиха от министерството.

При инцидента пострадаха 20 души. Трима от тях все още са под лекарско наблюдение. 11 души не са били с наранявания и са продължили още снощи по маршрута си с друг осигурен автобус.

Част от пътниците обясниха след катастрофата, че шофьорът е заспал. Според тях той е изпълнявал втори курс за деня между Слънчев бряг и София. Управителят на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов уточни, че все още се уточнява дали водачът не се е сменил със свой колега, тъй като е трябвало да почива точно за този курс, при който стана инцидентът.

В рамките на няколко дни инспекторите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще проверят цялостната дейност на превозвача, като ще обърнат специално внимание на организацията на превозите, графиците и спазването на изискванията за почивките на водачите, както и всички необходими документи за осъществяването на транспортната услуга.

От пътната агенция ще се фокусират и върху подготовката за зимния сезон на всички транспортни средства за обществен превоз на пътници и товари. Ще се обръща специално внимание на състоянието на гумите, спирачните системи, светлините и общото техническо състояние./Източник:nbox.bg

 

 
 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар