ОбС-Дупница отложи избира на прокурист за общинската болница

11/24/2017 15:32:37
ОбС-Дупница отложи избира на прокурист за общинската болница

Една от най- разгорещените теми на днешното редовно заседание на ОбС- Дупница бе изборът на прокурист за общинската болница. На Председателски съвет представителите на различни политически групи бяха единодушни в мнението, че болницата се нуждае от прокурист, който да дава точна отчетност за финансовото състояние на лечебното заведение и да се грижи за спазването на всички гласувани оздравителни мерки. Противно на всякаква логика, след многобройни разисквания, против назначаването на длъжността се обяви общинският съветник д-р Крум Бонев. Според него през последните месеци общинското дружество показва положителни резултати. Той поясни, че от 105 000 лв. задължения за първите 6 месеца, те са намалени на 52 000 лв. Отпор на Бонев бе общинския съветник от ОДБ Костадин Костадинов, който репликира, че тепърва предстоят трудни месеци, заради отоплителния сезон, като настоя за избор на прокурист, който да дава ежемесечни отчети за приходната и разходна част на болницата и предприемане на бързи мерки за свиване на разходите.

Местният парламентарист- Емил Христов даде конкретно предложение за прокурист, а именно спрягания от повечето съветници, Александър Иванов. Пълен смут в залата внесе  д-р Кирил Кирилов като предложи и друго име за длъжността, общинския съветник и заместник-директор на болницата -д-р Йордан Никулчин. Той мотивира иска с това, че Никулчин получава заплата от болницата и няма да е необходимо външен човек да бъде назначават, а едногодишната заплата на прокуриста, която възлиза на 18 000 лв. без осигуровките, ще бъде спестена като разход. В залата се създаде суматоха от изненадващото предложение за Никулчин, а Димитър Крекманов от ГЕРБ, за да успокои напрежението, внесе ново предложение по докладната- изборът на конкретно лице за заемане на длъжността, да остане за следващо заседание, което ще се проведе на 15 декември. Според него, по този начин, съветниците ще имат повече време да се запознаят с двете предложени лица.

Общинските съветници утвърдиха и комисията по избор на постоянен управител.  Това са д-р Стефан Ковачев заместник- председател  на лекарския съвет на УМБАЛ „Св, Анна”/председател на комисията/, секретар- адвокат Йонко Гергов и членове- Станислав Павлов/БСП/, независимият общински съветник Иван Танев и представител на РЗИ-Кюстендил.

 

д-р Стефан Ковачев

 

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар