Емил Гущеров: "Оптимистични нагласи след срещата по повод закриването на местния информационен канал”

11/30/2017 10:54:00
Емил Гущеров: "Оптимистични нагласи след срещата по повод  закриването на местния информационен канал”

По инициатива на председателя на ОбС Дупница –Емил Гущеров, се проведе срещна със собствениците на Кабел Сат Запад по повод предстоящото  закриване на информационния канал от 1 януари  2018 г. Към срещата се присъединиха председателите на общинските съвети от Сапарева баня, Бобов дол, Кюстендил, Симитли и Гоце  Делчев .След дълго и задълбочено обсъждане на проблемите, които налагат закриването на канала и съкращаването на 22 души от творческия екип, разговорите приключиха с позитивна нагласа. Бяха обсъдени конкретни проблеми и параметрите на финансовите затруднения на собствениците.

На място, по общини, председателите на общинските съвети ще запознаят своите колеги с естеството на затрудненията на фирмата и ще набележат конкретни предложения  за оздравяване и запазване на един от най-гледаните, на местно ниво, информационни канали. Всички предложения ще бъдат обсъдени на нова среща-разговор със собствениците на Кабел Сат Запад към . Тя е насрочена за  12 декември, а към нея ще се присъединят и общините Банско и Разлог.

 „Ще направим всичко възможно зрителите от Югозападния район да не бъдат лишени от новинарски емисии, живи излъчвания и предавания. Местният канал е единствената възможност населението да получава подробна визуална информация за случващото се по региони. Вярвам, че ако обединим силите си, ние всички ще спомогнем за намиране на най-оптималния вариант и запазване на медията. Моят призив е и към рекламодателите от Югозападна България за по-голяма активност, тъй като всички знаем, че едно от приходните звена на дадена медия е и рекламата. По този начин и Възложителят, и Изпълнителят са си  взаимно полезни.", коментира Емил Гущеров-председател на ОбС -Дупница.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар