Ротари клуб- Дупница събра над 14 000 лв. за благотворителност

12/03/2017 22:24:00
Ротари клуб- Дупница събра над 14 000 лв. за благотворителност

При изключително силен интерес премина  18-ят традиционен Коледен бал на Ротари клуб- Дупница. На събитието, което се проведе вчера/събота/, присъстваха около 150 души. Официални гости бяха  кметът на община Велес и президент на Ротари клуб- Велес -Аце Коцевски, Райка Арабаджиева- асисистен дистрикт гуверньор, народният представител Иван Ибришимов, заместник- кметът на Дупница Крум Милев, общински съветници от различни политически партии.

Събраната сума от благотворителния търг е най-голямата, която е набирана през годините  и възлиза на стойност над 14 000 лв. С рекордна сума  бизнес дамата и общински съветник- инж. Даниела Симова откупи реплика на знамето на Райна Княгиня. Бизнесменът Александър Палчев също дари крупна сума, откупувайки няколко от предметите в търга. Всички присъстващи на бала също направиха своите дарения  в подкрепа на каузата, която тази година е под мотото „ Спорт и здраве срещу дрогата”. Средствата ще бъдат разходвани за провеждането на най-разлини инициативи и дейности за подпомагане борбата срещу един от  най- коварните пороци на нашето съвремие – употребата и зависимостта от наркотични вещества.

Благотворителният бал бе открит от президента на Ротари клуб -Дупница -адвокат Йонко Гергов, който благодари на всички членове, гости и местен бизнес за поетите и свършени ангажименти през изтеклата година, за  реализираните каузи  и многобройни  кампании.

„ Благодаря за активната подкрепа на всички вас, за големите сърца които носите. С общи сили ние  ще продължим да се борим и отстояваме правото на хората да водят един по-добър и по-достоен начин на живот”., бе част от  встъпителното словото на президента Гергов.

Ротарианците на Дупница  направиха и още едно дарение на общинската болница- нов и модерен кувьоз за родилно отеление на стойност 12 000 лв. Той бе връчен, официално, от миналогодишния президент на клуба -Тодор Василев на завеждащия Родилно отделение- д-р Попов.

Дарението е продължение на миналогодишната инициатива, когато бяха  набрани   средства за закупуване на медицинска апаратура за Родилно и Детско отделения. Идеята им бе  в съответствие с една от глобалните насоки на действие на Ротари – "Детско и майчино здраве". Ротари клуб – Дупница от години работи последователно в тази насока, организирайки многобройни активности. Във времето  за Детско отделение бяха закупени инхалатори за всяка стая, спални комплекти,  организирани безплатни медицински прегледи на всички ученици от 1-ви до 3-ти клас, проведе се изследване за диабет във всички училища и още мн др.

На Коледния благотворителен бал бяха връчени различни отличия  на членове за активна работа в Ротари  и  Ротаракт, а призът  „Ротарианец на годината” бе присъден на  дупнишкият бизнесмен- Стефан Стоянов.

СподелиКоментари

Диман Панчев - 04/12/17 21:09:14

Това е едно от най-хубавите и важни събития в нашия град.Да са живи и здрави спомоществователите в това трудно време.Но защо в статията не се спомена,че принос имаха и изпълнителите от танцовия състав,изпълненията на певците,дошли на крака,които символично участваха,за да бъде вечерта благотворителна.. Просто не бе коректно спрямо участниците от културата да не се споменат..Нямам думи..Въпрос на манталитет..Да живее Дупница!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар