Областна служба по земеделие отпочва разяснителна кампания сред растениевъдите в региона

12/05/2017 10:18:00
Областна служба по земеделие отпочва разяснителна кампания сред растениевъдите в региона

Областна служба по земеделие отпочва разяснителна кампания сред растениевъдите в региона, това съобщи председателят на ОбС Дупница- Емил Гущеров, след проведена среща, по негова инициатива, между земеделците от Дупница, Бобов дол, Бобошево, Рила и Кочериново. Вчера на заседание, особено полезна бе информацията и припомнянето към земеделците, че започва плащането на т.нар. „бели петна”, които ако не бъдат разплатени в срок до 9 януари, таксата, съласно законовите разпоредби, се утроява за следващата година.

На срещата беше уточненоо, че по населени места ще бъдат проведени разговори, свързани с конкретните нужди и приоритети на земеделците, а на следващо заседание ще бъде учреден Областен консултативен съвет по растениевъдство. Чрез него земеделските предприемачи ще имат възможност да получават експертна информация, навреме, за измененията, допълненията в Законодателството, подсещане за срокове, необходими документи, свързани с тяхната дейност, както и консултации по предстоящи европейски проекти. Съветът ще бъде първият в областта в сектор растениевъдство. Към момента има такъв в Кюстендил, но той обхваща животновъдите.

"С учредяването на Консултативния съвет ще бъде улеснена комуникацията на земеделците, тъй като те ще имат възможност да осъществяват повече срещи, на които да се дискутират и разрешеват  неотложни проблеми.", допълни председателят на ОбС Дупница- Емил Гущеров

Сподели



Коментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар