Грациите на Дупница обраха медалите от Държавно първенство

12/06/2017 09:51:15
Грациите на Дупница обраха медалите от Държавно първенство

Отборът ни по художествена гимнастика се завърна със злато, сребро и бронз от Държавно първенство по масов спорт. Талантливите грации очароваха журито и публиката, като заслужено завоюваха призовите места на много силно състезание. През почивните дни в зала „София” около 1500 гимнастички от страната, на възраст от 2 до 82 години, премериха талант и умения, като превърнаха първенството в истински празник.

Ето и класирането на дупнишките ансамбли в различните възрастови категории:

„Народна магия” - 1-во място

„Прилепи” - 2-ро място

„Промяна” - 2-ро място

„Пантерите” - 3-то място

„Замръзналото кралство” - 3-то място

„Космическите момичета”-3-то място

През 2019 година в България ще се проведе Световен шампионат по Масов спорт. БФХГ, в лицето на Президента Илиана Раева, е инициатор за провеждането на "Гимнастрада" за желаещи аматьори от всички възрасти, което е и част от стратегията на г-жа Раева за популяризиране на художествената гимнастика при кандидатирането й за председател на БФХГ преди 5 години. Организацията по провеждането на тези великолепни турнири е дело основно на г-жа Мариета Дукова. Плановете на Илиана Раева и Мариета Дукова са в най-кратък срок България да бъде домакин на международен фестивал, както и български отбор да участва на фестивала в Австрия през 2019 година, на който участие ще вземат над 20 000 спортиста. Илиана Раева и Мариета Дукова вече са се запознали с правилата за участие. Фестивалите по масов спорт са под ръководството на ФИГ и се радват на огромен интерес, хиляди участници и прекрасни емоции за всички - и зрители, и участници!

СподелиКоментари

Славка Томанова - 08/12/17 12:08:59

Вчера написах коментар ,но не е публикуван.Защо?Напишете на кой дължат тези Дупнишки грации успехите си,защото е г-жа Радмила Христова ли?Защо няма клуб в Дупница? Няма и телефон на който да Ви звънна.

Славка Томанова - 07/12/17 16:38:06

Браво на малките грации!Напишете и за треньорката на децата ,която те много обичат ,а тя освен че ги учи ги прегръща с обич и се разделя с тях след тренировка с целувка. Браво на госпожа Радмила Христова!!!Толкова много деца и успява да ги научи и те я боготворят!Дупница дори няма клуб,всичко се дължи на нея!!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар