Медицинския персонал от ДКЦ-1 няма да ползва преференции за "синя зона"

12/19/2016 10:28:31
Медицинския персонал от ДКЦ-1 няма да ползва преференции за "синя зона"

Лекарите от ДКЦ-1 няма да ползват преференциален абонамент за „синя зона”, това решиха общинските съветници на днешното редовно заседание.Те предложиха цялостно преразглеждане и разширяване на концепцията за платено паркиране в зоната .

Докладната записка, входирана от ПП Народен съюз, бе подкрпена с ,едва,  6 гласа. Против нея гласуваха 15 съветници. По време на заседанието вносителите коригираха искането си и уточниха, че докладната се касае само за лекари и собственици на кабинети в ДКЦ 1, и само за абонамент на 10 паркоместа.

Припомняме, че съветниците от Народен съюз настояваха да бъде намалена таксата от 80 лв. на 50 лв. за месец, от 180 лв. на 120 лв. за три месеца и от 600 лв. на 350 лв. за година. Искането за преференциални условия те мотивираха с прегледите и лечението на пациенти, както и с извършването на чести домашни посещения и необходимостта от бързо предвижване на джипитата, което се извършва с личните им автомобили. Те се обосноваваха, още, че дейността на лекарите е социално насочена и голяма част от нея не се финансира от Здравната каса.

Болшинството от местните парламентаристи решиха, че искането е дискриминационно, защото в обхвата на "синята зона" работят и други лекари, медицински специалисти, учители, служители в частния и държавен сектор, които ще бъдат лишени от тази привилегия, ако подкрепят докладната.

Общинският съветник Станислав Павлов, от БСП, поздрави вносителите за социалната чувствителност и сподели, че групата им ще входира официално предложение за цялостно намаляване на абонаментната такса за „синя зона” .

Костадин Костадинов от ОДБ определи докладната на ПП Народен съюз като лошо мотивирана и се изказа саркастично за  исканите привилегии за платено паркиране.

Пламен Соколов, отново, наблегна  за нерегламентираното безплатно паркиране в „синята зона” от страна на полицаи и служители от Районния съд - Дупница.

На заседанието думата взе и общинският съветник архитект Пилев, който не подкрепи докладната, мотивирайки се, че  пространство пред ДКЦ1  не е предвидено за паркинг, и изрази съмнения, че конструкцията ще издържи натоварването на многобройните паркирани автомобили. Той бе подкрепен и от кмета на Дупница инж. Методи Чимев.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар