Абсурд! Само времето е виновно за инцидент на АМ Хемус, при който парче бетон падна върху колата на дупничанин и рани негов приятел

12/11/2017 11:06:01
Абсурд! Само времето е виновно за инцидент на АМ Хемус, при който парче бетон падна върху колата на дупничанин и рани негов приятел

Януарският сняг и лошото време са виновни за инцидент на магистрала „Хемус”, а не институциите, които поддържат съоръжението. Това е заключението на прокуратурата близо две години след като парче бетон падна върху кола в движение и едва не уби човек в нея, отбелязва bTV.  
След 25 януари 2016 г. животът на Атанас Златинов не е същият – нито лицето му. Бетонното парче от моста при село Яна пада, пробива предното стъкло на колата и се врязва в лицето му. Чупи челюстта и зъбите му, операциите продължават и днес - в САЩ, където живее.
Според прокуратурата виновни няма. Наско завежда иск към Пътната агенция, за да покрие лечението си. Претендира за 4000 лева, има и документи. Същото прави и собственикът на колата дупничанинът Йордан Илиев – иска 109 лева за предното стъкло. От АПИ признават и изплащат щетите нанесени върху автомобила. Не признават обаче имуществените вреди на пострадалия. От пътната агенция обясняват, че има приложени документи, сред които две фактури, за които няма платежни нареждания, тоест нямат доказателства, че плащанията са извършени от пострадалия. Според адвоката на мъжа имаме „двоен критерий“ - „плащаме ламарините, но не плащаме на човека“. 
Наско и адвокатите му ще водят и дело за неимуществените вреди за 100 хиляди лева. Междувременно Софийската градска прокуратура прекратява разследването със заключение, че става дума за „случайно събитие”, свързано и с лошо време. Припомняме, че веднага след инцидента Атанас бе опериран в Пирогов, а в колата пътуваше и майката на Йордан, Ирина. Тримата са се прибирали от Правец.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар