Борислав Тасков: Управляващите нямат намерение да решат проблема с депото, а да усвоят едни комисионни

12/13/2017 12:05:00
Борислав Тасков: Управляващите нямат намерение да решат проблема с депото, а да усвоят едни комисионни

Нов протест против изграждането на депото за отпадъци в землището на село Джерман организират жителите му заедно със Сдружение „Бъдеще за Джерман”, съобщи неговият председател Борислав Тасков на пресконференция тази сутрин.

Протестът ще се проведе на 6 януари /Богоявление/като ще бъде блокиран път Е-79.

Преди това, на 22 декември, от 18.00 ч.  ще се състои общоселско събрание, което ще реши дали протестите ще продължат ежемесечно и дали те ще се преместят на автомагистрала „Струма”, бе категоричен Тасков.

„Вече няма да повтарям защо този терен не е подходящ. Това, че управляващите са некадърни и некомпетентни показа и старото сметище, което горя многократно и това лято, а те не можаха да го запрастят. Питам тогава как ще управляват едно модерно съоражение? Друго нещо, само преди един месец, при дъждовете в Бургаско, модерното депо, което беше открито преди година, пропука стената си и заля всичко на няколкостотин метра с боклука си. Това модерно депо е на денивелация на 10 или 20 метра,почти равно, а нашето е на 160 метра. При един такъв природен катаклизъм, това означава, че нито река „Джерман”, нито автомагистрала „ Струма” ще останат на мястото си. Всичко ще бъде пометено. Но те това не го мислят, мислят единствено да лапнат големите комисионни, които ще получат от изграждането на  съоражението. Това лято бях в Ловеч и реших да посетя, така рекламираното от управляващите в Дупница, депо. Стигнах на 2 км. от него. Повече не беше необходимо-смрад, мирис, боклуци. Попитах няколко души за него, а те ми отговориха: „Тук ако доближите е страшно-плъхове, вечер чакали, хиляди гарги. Нещо като ужасите на Хичкок”., кометира  Борислав Тасков, като допълни че този ОбС е най-слабият за последните 30 години, а решението за терена е минало чрез гласове на съветници, които са били в началото против изграждането му в с. Джерман, но обстоятелствата са се променили и сега работят по общински обекти.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар