Александър Джорджев е спортист на Дупница за 2017-година

12/19/2017 07:15:03
Александър Джорджев е спортист на Дупница за 2017-година

Световният шампион от първенството в Египет по таекуондо за кадети Александър Джорджев  бе избран за Спортист на Дупница за 2017-година. Церемонията по награждаване се проведе в Спортната зала на Дупница. На второ място в анкетата се нареди световният шампион и световен рекордьор при ветераните по силов трибой Роберт Михайлов. Трети е Митко Джорджев, 6-ти на Европейското първенство по таекуондо. Призовата десетка допълват Иван Иванов (тенис на маса), Ива Йовкова (бадминтон), Иван Илиев (силов трибой), Методи Китанов (стрелба), Славчо Павлов (кикбокс), Теодор Георгиев (таекуондо) и Янита Миленкова (софтбол).
Най-добър спортист на Дупница за 2017-година в категорията юноши и девойки стана световният вицешампион по кикбокс Доброслав Радев, следван от 5-тата на Европейското по таекуондо за жени до 21 години Мариела Миланова и Николет Костова, която е втора на Балканското първенство по таекуондо.

Десетката допълват: Анжела Василева (бадминтон), Даниел Бедников (спортна стрелба), Кирил Механджийски (таекуондо), Радослав Котев (тенис на маса), Светослав Иванов (волейбол), Стефан Владимиров (кикбокс) и Теодор Тодоров (стрелба).
Специален гост на церемонията бе легендарният борец Александър Томов, който е петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион и трикратен олимпийски вицешампион.

За отбор на годината на Дупница бе определен тимът по софтбол Ейнджълс, който спечели титлата и Купата на България.

Наградата за треньор на годината в индивидуалните спортове отиде при Христо Михалчев от Спортен клуб Гладиатор, а в колективните спортове приза заслужи Николай Пилев (софтбол). Отличен бе и футболният отбор на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление, който стана шампион на страната при училищата. Специален приз заслужи Спортен клуб Патриот за отлично организираната галавечер по кикбокс в Дупница, както и клуба по бадминтон Победа по повод 20-годишнината. За спортно дълголетие бе отличен състезателят по тенис на маса Любомир Янакиев, специална награда имаше и за треньора по борба Виктор Бонев, който завърши 5-ти на Световното първенство за ветерани. Връчени бяха и награди на младите таланти от всеки дупнишки спортен клуб.
 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар