Още едно оплакване от човек в неравностойно положение в Дупница

01/13/2017 11:01:00
Още едно оплакване от човек в неравностойно положение в Дупница

Поредният сигнал  от човек в неравностойно положение постъпи на електронната поща на сайта ни. Той е от Борислав Александров Дренски, който е в инвалидна количка. Невъзможността да излезе навън поради неразчистения сняг, го остави в безисходица. След като бе обгрижван няколко дни от приятели, тъй като живее сам, бил принуден да излезе за да си купи храна и да си свърши лична работа. За съжаление, излизането се оказало истински кошмар, обръщайки се с инвалидната количка в преспа сняг пред ГУМ Дупница. Отчаян, Борислав Дренски, се обърна към нас за съдействие като написа жалба до кмета инж. Методи Чимев и помоли да я входираме в деловодството на общинска администрация, тъй като не може да се придвижи до там,  а също и да я публикуваме в dupnitsanova.com с надеждата, че ще има чуваемост.

Ето жалбата, без редакция:

Господин Кмете,

Незнам какво трябва да направим ние хората с увреждания, за да ни чуете. Пиша аз жалбата, защото може би още вярвам в хората и още повече в месните власти.

Казаха ми,че центъра бил почистен с фадрома, така писало по медиите и можело да се излиза.

Никога целта ми не била да  ме съжалявате, да ви осъждам или да влизам в конфликт с Вас, но Вие  трябва по презумпция да работите в услуга да гражданите.

Кмете, и аз съм гражданин на град Дупница плащам си данъците и изисквам уважението Ви.

Аз съм не подвижен и живея сам, така се стече живота ми че седнах в инвалидна количка, но това не  е присъда.

Излизах на10.01.2017г да ходя до клуба и да си купя нещо за хапване, след като четири дни ме обслужваха приятели. По средата на пътното платно стигнах до светофара на ГУМ и само лед, чистенето е било някъде другаде не на центъра на Дупница.

Добри хора ме бутаха до клуба на инвалида.

На връщане трябваше да стигна до пътя  и срещнах зам.кмета Милев и го помолих да почистват снега и той обеща .

Днес излизайки минах през същите мъки и освен това се обърнах пред ГУМ от една преспа.

Господа искам да ви задължа, като гражданин да си влезете в задълженията и да спрете да ни унижавате. Многократно в годините на управление сме ви информирали за проблемите ни свързани с липсата на снегопочисване, липсата на транспорт през зимата за нас хората с проблеми, некачествени естакади и други.

Реакцията ви,  я няма никъде - все едно ни няма.

ППГЕРБ само по избори ли ни зачитате, като граждани на Дупница?!

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар