Софиянка измина 60 км с велосипед, за да подкрепи протеста „ Да спасим Пирин”

01/25/2018 20:03:00
Софиянка измина 60 км с велосипед, за да подкрепи протеста „ Да спасим Пирин”

30–годишната софиянка Павлина Спасова измина 60 км.до Дупница с велосипед, за да подкрепи протеста „ Да спасим Пирин от мафията”.

„Въпреки, че съм болна съм тук и съм готова да умра, като Ботев и Левски в името на България, за да живея в независима от мафията страна. Безработна съм и моят велосипед бе единственото решение , за да бъда тук и сега в подкрепа на каузата, за която се борим”, сподели ентусиазирано младата жена, която след протеста потегли обратно към столицата.

Протестът днес на площад "Свобода" бе подкрепен от неколцина души с призива „Пирин не е баница” и трансперант представляващт  празен лист с подпис и днешна дата в долния му край.

Ет какво коментира за dupnitsanova. com общественикът и организатор на протестните действия -Николай Табаков:

„Това, което иска министърът на екологията е да му подпишем празен лист, но ние не подписваме листове без съдържание. Всички говорят, че ще се прави втори лифт. Официално, обаче, няма подаден документ, нито уведомление, нито информация кой ще го строи и до къде ще се строи. Никои не е на ясно какво точно възнамеряват да строят и в какви размери. Пак казвам ние няма да подпишем празен лист, а после те да си строят до безобразие. Недопустимо е в България правителството да поема ангажименти към когото и да е, за които хората не знаят нищо. Това говори за корупционна практика”, възмутено сподели Николай Табаков.

Протестиращите в Дупница и на национално ниво искат отхвърляне на решението на МС от 28.12.2017 за застрояване на 48% от Национален парк Пирин, оставка на Нено Димов като министър на околната среда, предложил това решение
и обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен" АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.

 

СподелиКоментари

Георги Иванов - 26/01/18 00:45:16

На българина не му ли бръкнат директно в паницата, взимайки му (работа, заплата) манджицата, нищо не може да го развълнува така, че да го изкара на протести, хеле пък някакви екологични каузи и блянове за законност и справедливост. И още повече пък и в тоя як януарски студ. Браво на девойката и всички имащи вярно разбиране и отстояване на позиция по проблема. Останалите да си седят вкъщи и да псуват неволята и несгодите от новините по телевизора. Шшше се оправим. Ама таман никога. Тъжна работа.

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар