Д-р Матей Попниколов съди за клевета активист на „Да, България”

01/29/2018 14:07:58
Д-р Матей Попниколов съди за клевета  активист на „Да, България”

Днес Районен съд -Дупница гледа делото за клевета заведено от бившия общински съветник от ГЕРБ и настоящ заместник-областен управител д-р Матей Попниколов срещу Любомир Авджийски от „Да, България”, който на общинско заседание през 2017 година, обвини Попниколов, че в качеството му на директор на Регионалната здравноосигурителна каса,  е довел до влошаване на финансовото състояние на общинската болница, чрез спиране на пътеки и  налагане на огромни глоби на стойност 600 000 лв., взимайки предвид обстоятелството, че Попниколов е работил за частната болница преди и след мандата си в Касата.  Искът е в размер на 7 000 лв.

На днешното заседание, със съдия Ели Скоклева, бяха призовани и разпитани като свидетели общинските съветници Костадин Костадинов, Йонко Гергов, бившият управител на  на болницата Любомир Таушански, кметът Калин Гелев, д-р Борис Дашков.

От свидетелските показания е стана ясно, че сумата, която е спомента от Любомир Авджийски е далеч по-ниска от санкцията наложена от НЗОК на общинската болница.

Заместник-председателят на ОбС –Дупница Йонко Гегов  потвърди , че действително в зала е направено такова изказване от Любомир Авдджийски, което го има и записано в протоколите на ОбС.

Общинският съветник от ОДБ Костадин Костадинов даде показания за влошеното здравословно състояние на Матей Попниколов след изказването на Любомир Авджийски на общинска сесия от април 2017, като свидетелствува, че Авджийски е обвинил Попниколов в целенасочени действя за закриване на болницата. Думите на Костадинов бяха потвърдени и от д-р Дашков и кмета Калин Гелев, който също е бил свидетел на здравословните проблеми на Попниколов.

Делото продължава, а за следващо заседание съдия Скоклева изиска да бъде предоставена справка от НЗОК за наличието на подписка от служители на болничното заведение, която е изготвена при встъпването в длъжност на Матей Попниколов като директор на РЗОК.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар