Комисията за защита на конкуренцията се произнесе по жалба срещу поръчка на Община Дупница по проект "Интегриран градски транспорт".

02/28/2018 15:39:00
Комисията за защита на конкуренцията се произнесе по жалба срещу поръчка на Община Дупница по проект "Интегриран градски транспорт".

Комисията за защита на конкуренцията отхвърли като неоснователна жалбата на "Български енергийни партньори" ЕООД срещу поръчката на Община Дупница за изпълнение и инженеринг на проекта "Интегриран градски транспорт". Проектът включва ремонт и изграждане на нова улична мрежа, полагане на тротоарни настилки, изграждане на светофарна уредба, 13 нови автобусни спирки, сервизна база за автобусите по новата линия 5 и други, като това е един от най-мащабните проекти, с който ще бъде подобрена инфраструктурата на града в някои от най-лошите райони и улици.
Фирмата трябва да заплати и направените разноски в размер на 1000 лева по производството.
Пред КЗК същата фирма искаше и мярка "временно спиране", но отново получи отказ и обжалва в съда. На първа инстанция - Върховен административен съд отхвърли мотивите им, но сега фирмата обжалва отново на последна инстанция решението на КЗК да не спре изпълнението.
Жалбите от тази компания досега забавяха проекта, но с решението на КЗК 212/22.02.2018 година, процедурата по реализацията на проекта продължава.

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар