Стотици родолюбиви дупничани почетоха 3-ти март/СНИМКИ

03/03/2018 13:34:07
Стотици родолюбиви дупничани почетоха 3-ти март/СНИМКИ

Венци и цветя, в знак на признателност, бяха поднесени на паметната плоча на Опълченците, сражавали се на връх Шипка,  от кмета на града инж. Методи Чимев, общинското ръководство, депутата Радослва Чеканска, заместник-областния управител Матей Попниколов, председателя и заместник-председателя на ОбС-Дупница, общински съветници, представители на политически партии, от футболната школа на МАРЕК, представители на организация "Патриоти Дупница" и граждани.

Празникът продължи с тържествена  церемония по издигане на българския трибагреник под звуците на националния химн, пред  сградата на Община Дупница. Поздравително обръщение към дупничани поднесе градоначалникът, който  напомни значимостта на тази дата в исторически аспект и за саможертвата и подвига на хората загинали с най-ценният идеал в сърцето си – идеалът за освобождение на България.  

Програмата по случай 3-ти март продължи с празничен концерт, в който участие взеха: танцовите състави “ Терпсихора”, “ Божи дар”, “Зора”, вокален състав “Артпоп”, „Детска вокална група при ОУ Евлоги Георгиев”, фолклорно трио “Авлига” ,Смесен хор “Рилски звуци” и Балетна школа при НЧ “Зора 1858” гр.Дупница и със специалното участие на  НЧ “Светлина 1927” с.Бистрица.

В Заседателната зала на общината, от 13.00 ч, дупничани имаха възможност да наблюдават  конкурс-рецитация, посветен на Освобождението на България.

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар