Кръводарителска кампания стартира Ротаракт- Дупница

03/10/2018 08:55:18
Кръводарителска кампания стартира Ротаракт- Дупница

Ротаракт клуб Дупница застава зад световната инициатива "Мahadan 3.0 World's largest Blood Donation Camp" на Ротари и Ротаракт клубове от Индия за подобряване на Световния рекорд на Гинес за най-много кръводарители в рамките на 12-18 март 2018г. Целта е 40 000 дарители от целия свят!

Ротаракт клуб Дупница организира за трети път кръводарителска акция в Община Дупница, като отминалите две бяха обявени за най-успешни сред всички останали 28 ротаракт клубове в България. През 2015 година Дупница се похвали с малко над 40 кръводарители, а през 2017 година с точно 30.

"В рамките на кампанията искаш и твоето име и принос да влязат в книгата на Гинес, заедно с това да разбиеш клишетата за кръводаряването и да подариш живот на нуждаещ се, заповядай на 13 и 14 март на партера в сградата на Община Дупница от 10:00 до 15:00 ч и направи този благороден акт на помощ.", призовават организаторите.

Условията са кръводарителите да са между 18 и 65 години, да не страдат от заразни и хронични заболявания, да не са дарявал кръв последните 2 месеца, да не са консумирали алкохол последните 24ч.

Младежите от Ротаракт обещават изненади, подаръци и много весело настроение по време на кампанията. Проектът се случва, благодарение на целия организаторски екип в лицето на Община Дупница, Регионален център по трансфузионна хематология – Кюстендил, БЧК-Кюстендил и, Ротари и Ротаракт клуб Дупница!

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар