БСП –Дупница се присъедини към подписката за разваляне сделката за ЧЕЗ България

03/13/2018 12:11:55
БСП –Дупница се присъедини към подписката за разваляне сделката за ЧЕЗ България

В цялата страна БСП започна подписката за разваляне сделката за ЧЕЗ България. Днес и през следващите дни народните представители от БСП за България ще участват в националната кампания в избирателните си региони.

БСП –Дупница също подкрепи подписката, която реално е започнала преди два дни, а днес след разрешение на местната община, тя е ситуирана на площад „Свобода”.

За официалния старт в Дупница пристигна и народният представител от БСП за Кюстендилска област- д-р Иван Ибришимов. Присъстваха областният и общински лидер на БСП-Станислав Павлов, както и областният координатор на социалистите Ивайло Петров.

„Още преди няколко седмици, незнайно от къде се появи персоната Гинка Върбакова от Пазарджик, която се оказва основния и официален представител на правителството в Чехия за закупуване на енергоразпределителното дружество. БСП е против това  неизвестен купувач, без доказан произход на средствата, да закупува това дружество. 1,5 млн. българи ползват тази услуга, ние искаме разваляне на сделката, връщане на всички документи, както и държавата да бъде равноправен купувач на дружеството в евентуална следваща сделка”, каза народният представител Иван Ибришимов за местните медии и призова за по-голяма активност от страна на гражданите, за да може правителството да реагира адекватно.

Депутатът обясни, че към момента интереса към нея е голям и за два дни са събрани над 500 подписи от граждани, живущи на територията на Община Дупница и Бобошево. Подписката ще продължи до края на месеца, уточниха от БСП.

 

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар