Рокади в Реформаторския блок. Местната структура на ДБГ подаде оставка и излиза от РБ

03/13/2018 17:30:00
Рокади в Реформаторския блок. Местната структура на ДБГ подаде оставка и излиза от РБ

Структурата на Движение България на гражданите– Дупница от година е в оставка. Тя е подадена  лично на председателя на ПП ДБГ- Димитър Делчев, а местната структура е със замразена дейност и не участва в партийния живот. Това съобщи, вече, бившият местен лидер -Славчо Павлов на пресконференция днес, на която присъстваха и заместник-председателят Валентина Грънчарова, секретарят Ани Караджинова и общинският съветник от Гражданската квота на РБ- Христо Михалчев. Причина за подаването на оставките е драстични  различия в политиката, която води  РБ и лидерите на десните партии през изтеклите години.

„Ние ясно и категорично заявихме, че не приемаме разделението в дясно и единствената структура, в която за в бъдеще бихме участвали, е единна дясна платформа, която е обединена от принципите, които  винаги сме защитавали, а именно подкрепа интересите на местната общност. Не приемаме участие в политика на принципа „анти” ГЕРБ или за когото и да било от десните, защото нашето убеждение е, че политиката като цяло трябва да е креативна, а не дестриктивна. Хората ни ще продължават да работят по същия начин, и като граждани, и като политици. Ние сме в оставка и с нетърпение очакваме развитието на бъдещата политическа обстановка. Всеобщото мнение на колегите от местната структура на ДБГ е, че няма как да подкрепим такова кардинално решение анти ГЕРБ. Ние можем да се обявим против някои политики на ГЕРБ или в подкрепа на други, но винаги в синхрон с нашите убеждения и политическа платформа. Бъдещето на България го виждаме в широка коалиция, която включва всички десни партии. Безспорно във всяка една от тях има ценни хора и разумни идеи, но за нас Реформаторски блок отдавна няма и това е категоричната ни позиция. Основният ни противник, който може да се приеме, че е анти,  е левият политически модел и опитите за реставрация от наследниците на бившия комунистически режим. Всички вие сте свидетели ежедневно на провокациите, скандалите, които те инсценират в обществото, включително и с чужда помощ, беше категоричен екс лидерът Павлов. Той допълни, че докато не видят ясни принципи за обединение в дясното пространство, и на централно ниво, включително, ще останат с подадени оставки, но няма да спрат да отстояват местните политики, за които избирателите са им гласували доверие.

На въпрос дали ще подадат оставки като общински съветници от РБ, Павлов отговори:

„Това решение по никакъв начин не касае статута ни в ОбС-Дупница. Не сме ние тези, които сме изневерили на принципите на РБ, както и с действията си да работим в полза и интерес на местната общност и доброто на нашия град. Това сме го правили и преди да бъдем общински съветници, а влизането в местния парламент беше още един инструмент, който работи в полза на гражданите. Никога не сме спирали и няма да предадем интересите на хората.”

 

СподелиКоментари

Няма публикувани коментари!

Напиши Коментар

Вашето Име

Вашият Коментар